Maasbree krijgt eigen dorpsquiz

In navolging van Grashoek, Koningslust en Helden krijgt nu ook Maasbree een eigen dorpsquiz. Stichting 'Laup nao de pômp' organiseert op zaterdag 11 april de eerste editie van de gelijknamige dorpsquiz.

De opzet van een dorpsquiz is heel anders dan bijvoorbeeld een pubquiz, legt de organisatie uit. "Een dorpsquiz wordt op allerlei locaties in één dorp gespeeld, terwijl een pubquiz op één locatie is. Naast offline en online vragen zijn er bij een dorpsquiz ook diverse opdrachten, waarvoor je soms de straat op moet. Een derde verschil is dat alle hulpmiddelen zijn toegestaan en je de vragen in het quizboekje in willekeurige volgorde kunt beantwoorden." De uitslag van de 'Britse Dörpskwis' wordt op een later moment bekendgemaakt. "Dit gebeurt tijdens een feestavond op vrijdag 8 mei in de tent bij café De Pool."

Edities in andere dorpen
In Grashoek, Helden en Koningslust zijn eerder dorpsquizzen georganiseerd. In Grashoek werd in 2016 voor het eerst dorpsbreed gekwist en in november 2018 vond de eerste editie van Dörp Kwis't plaats in Helden. Volgens de website van Dörp Kwis't volgt er dit jaar een nieuwe editie. In Koningslust vond afgelopen november de tweede editie plaats van de quizavond 'Koningslust weet 't'.

'Britse' vragen getest
Vijf werkgroepen met in totaal zestien personen van Stichting 'Laup nao de pômp' zijn nu bezig met het voorbereiden van de eerste Maasbreese dorpskwis. "Er zijn al heel veel vragen gemaakt én getest en er wordt hard gewerkt aan de website", aldus de organisatie. "We hebben door diverse acties en een subsidiebijdrage van de gemeente al de eerste euro's binnen. Maar er is meer geld nodig om het evenement mogelijk te maken en daarom zijn we sponsoren aan het werven."

Wie mee wil doen met de 'Britse Dörpskwis', kan zich vanaf zaterdag 1 februari aanmelden. "Iedereen kan meedoen", aldus de stichting. "Er zijn teams van minimaal tien personen nodig. Vijftien is beter, twintig is genoeg. De teams kunnen overal spelen; in een huiskamer, een café, keet of wat dan ook."

Meer informatie over 'Laup nao de pômp' is te vinden op Facebook en via www.lndp.nl

BIJSCHRIFT: Het dagelijks bestuur van Stichting 'Laup nao de pômp'