Martijn Jacobs en Josje Nijssen boerenbruidspaar Maasbree

Martijn Jacobs en Josje Nijssen zijn zaterdag 4 januari bekendgemaakt als het nieuwe boerenbruidspaar van Maasbree. De organisatie ligt dit jaar in handen van Jong Nederland Maasbree en de Aod Prinse Kompenie (APK).

Na weken van voorbereiding, geheimzinnige vergaderingen en het verzwijgen van opdrachten en rollen, werd in de Blokhut van Jong Nederland Maasbree het gezelschap bekendgemaakt. De veldwachter, de ceremoniemeester, de bruidsmeisjes, suikeroom en -tante, getuigen en de vader en de moeder van de bruid en bruidegom.

De bruidegom is de kampleider van Jong Nederland, Martijn Jacobs. Hij is ook wel bekend als Martijn van Franka van Sjraar van Til van Toeter Gradus ziene Danjel en An Elbers. En van Thei van Nel van Smeets Theike en Jeu van Klerken Jaer. Het bruidje is dit jaar Josje Nijssen, secretaris van het groepsbestuur van Jong Nederland. Josje van John van Roet ziene Niëssen Sjang en Luus van Til van Toeter Gradus ziene Danjel. En van Ans van Joep Kerkhof en Theunis Leen.

Zowel bruid als bruidegom stammen af van de Britse tak van Til van Toeter Gradus ziene Danjel. Achterneef en -nicht in de zesde graad.

Het 'Britse booremoosbal' in Mafcentrum Maasbree vindt plaats op zaterdag 1 februari. Het huwelijk wordt op carnavalsdinsdag 25 februari in de onecht voltrokken in café De Pool in Maasbree.