15 vragen aan Nina Manders

Naam Nina Manders Leeftijd 12 jaar Woonplaats Kessel School Bouwens van der Boijecollege

Hoe verras jij iemand het liefst?
Met iets waar die persoon gelukkig van wordt. Ik heb mijn oma bijvoorbeeld een keer zo verrast. Ik heb toen een gedichtje gemaakt voor haar, waarin stond dat we samen een keer naar de Lion King zouden gaan in Scheveningen. Ze vond het zo mooi dat ze ervan moest huilen.

Heb je een bijbaantje?
Nee, ik heb nog geen bijbaantje. Er zijn ook niet zoveel bijbaantjes voor 12-jarigen. Wat ik wel soms in de zomervakantie doe, is samen met mijn vriendin kistjes maken voor frambozen die haar ouders telen. Hier verdien ik dan ook wat geld mee, maar dat is niet echt een baantje met contract.

Wat is je raarste droom?
Ik droom bijna nooit en kan me ook geen dromen herinneren, dus ik zou het echt niet weten. Ik heb wel mijn moeder met kerst een notitieboekje cadeau gegeven waar ze al haar dromen in op kan schrijven, zij droomt namelijk wel iedere dag. Dan kan ik het boekje bewaren voor later.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Ik maak heel veel foto’s samen met mijn vriendinnen. Ook ben ik een echte dierenvriend. Van mijn hond Puk, een teckeltje, heb ik dan ook de meeste foto’s. De laatste foto die ik heb gemaakt is van Puk die in de bossen aan het spelen is.

Waar ben je het meest trots op?
Dat we vorig jaar twee keer achter elkaar hockeykampioen zijn geworden met ons team. Dit jaar wonnen we met 9-0 van Dame Alice Owen’s uit Engeland. We hebben een heel leuk team bij Hockeyclub Peel en Maas en ik hoop dat we samen nog veel wedstrijden mogen winnen.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?
Ik hoor liever wat iedereen denkt. Ik vind het niet fijn als zij weten wat ik denk. Een geheim kun je dan voor jezelf houden. Als ik weet hoe anderen over mij denken, weet ik ook meteen wat ze van mij vinden en of ze het waard zijn.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Ik lig dan het liefst heel lang te slapen totdat ik vanzelf wakker word. Dan ga ik beneden in mijn pyjama met mijn hond Puk op de bank voor de tv chillen. Ook zit ik graag op mijn telefoon te videobellen met mijn beste vriendinnen.

Aan welk liedje heb je een speciale herinnering?
Ik heb eigenlijk nog geen speciale herinnering aan een bepaald liedje. Wel heb ik drie jaar geleden het liedje over Flappie van Youp van ’t Hek gehoord. Het was kerstavond en ik heb toen heel hard moeten huilen. Nu kan ik er gelukkig om lachen.

Waar dagdroom je het meest over?
In de winter dagdroom ik over skiën of snowboarden in Oostenrijk. Dan pak ik de eerste lift en is de piste helemaal voor mij alleen. In de zomer dagdroom ik juist het meest over een tropisch eiland waar de zon de hele dag schijnt. Dan ben ik aan het 'big wave' surfen. Waar ik het meeste over dagdroom ligt dus aan de tijd van het jaar.

Welke sport is helemaal niet jouw ding?
Ik vind heel veel sporten leuk en ben ook best sportief. Sporten waar ik niet moe van word, daar heb ik niet zoveel mee. Ik ben lekker actief en ik moet wel iets doen waar ik moe van word. Als ik dan moet kiezen voor een sport waar ik niks mee heb, dan kies ik voor dammen of darten.

Waar maak jij je zorgen over?
Eigenlijk maak ik me bijna nergens zorgen over. Ik ben best positief ingesteld en denk dat alles wel goed komt. Misschien dat ik me toch heel af en toe zorgen kan maken over een toets als ik niet zo goed heb geleerd, maar daar blijft het bij.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Ik vind het moeilijk om dat over mezelf te zeggen, maar als ik iets moet noemen dan is dat dat ik mezelf grappig vind. Toch vindt niet iedereen mijn grappen zo grappig als ik. Vaak lach ik het hardst om mijn eigen grappen.

Wie is je favoriete docent?
Mijn favoriete docent is meneer Beeks, mijn aardrijkskundeleraar. Het vak zelf vind ik niet zo leuk, maar de meester heeft wel humor en maakt er toch iedere keer weer een leuke les van.

Zou je je woonplaats ooit verlaten? Waarom wel/niet?
Ja, ik zou Kessel wel kunnen verlaten. Het is namelijk een heel klein dorp. Ik zou liever in een stad willen wonen, daar is meer te beleven. Er zijn meer sportmogelijkheden en meer winkels. Het lijkt me gewoon wat gezelliger om daar te leven.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Het lijkt me supergaaf als ik zou kunnen vliegen. Dan heb ik niks te maken met het verkeer en dan hoef ik niet naar school te fietsen. Ook zou ik op vakantie kunnen gaan waar ik maar wil zonder transportmiddel. Het lijkt me een heerlijk gevoel om in de lucht te zweven.