Smeulbrand op Industrieterrein Panningen

Een smeulbrand in een opslag met houtafval bij productiebedrijf Parthos in Panningen heeft de brandweer zaterdag 11 en zondag 12 januari bezig gehouden. Er moest 80 kubieke meter houtmot worden verwijderd, voordat de brandweer bij de brand kon komen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Medewerkers van productiebedrijf Parthos, dat mobiele wand- en deursystemen maakt en op Industrieterrein Panningen gevestigd is, roken zaterdag rond 11.30 uur een vreemde geur op het terrein. Ook zagen ze rook uit de houtopslagplaats voor fijn zaagsel komen, waarop ze de brandweer alarmeerden.

Gevuld met 100 kubieke meter houtmot
De brand woedde onderin de silo, laat Brandweer Limburg-Noord weten. "De silo was bijna geheel gevuld met ongeveer 100 kubieke meter houtmot, een fijn zaagsel. Hierdoor kon de brandweer lastig bij de brand komen." Een gespecialiseerd bedrijf werd ingeschakeld om de eerste 80 kubieke meter uit de silo te verwijderen, zodat de brandweer beter bij de brand kon komen om deze te blussen.

Naast de brandweer van Panningen en Maasbree werden ook de korpsen van Venlo en Meijel opgeroepen om te helpen de resterende houtmot in de silo te verwijderen. De bluswerkzaamheden hebben nog een hele tijd in beslag genomen. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend en er raakte niemand gewond.