Bouwkavel Wilhelminapark verkocht

De bouwkavel op het Wilhelminapark in Panningen is verkocht. De hoogste bieder bood 235.850 euro en daarmee ging het College van B&W van Peel en Maas akkoord, zo staat in het collegebesluit.

De kavel werd door middel van openbare inschrijving te koop aangeboden en diende minimaal 200.000 euro op te leveren. De hoogste bieder zou de nieuwe eigenaar van de kavel worden. Er zouden twee biedingen zijn gedaan. Wie uiteindelijk 235.850 euro voor de kavel heeft geboden, blijft anoniem, zo laat de gemeente weten. De voorlopige koopovereenkomst is getekend en de koper zou een omgevingsvergunning-aanvraag aan het voorbereiden zijn, laat een gemeentewoordvoerster weten. De inkomsten die de gemeente door de verkoop krijgt, gaan bijdragen aan de financiering van de totale herinrichting van het Huis van de Gemeente.

Herinrichting Huis van de Gemeente
De verkoop van de bouwkavel maakt deel uit van het totale herinrichtingsplan van de omgeving van het Huis van de Gemeente in Panningen. Er was een budget van 500.000 euro voor het vergroten en verfraaien van het Wilhelminapark, het opknappen van de aanwezige parkeerplaatsen bij het Huis van de Gemeente, het realiseren van nieuwe parkeerplaatsen in het park en het slopen van de oude burgemeesterswoning om plaats te maken voor het park.

De gemeenteraad koos in februari 2018 voor een herinrichtingsplan met bouwkavel. De verkoop van die kavel moest meer geld genereren en de kosten drukken. Een actiegroep heeft een tijdlang geprobeerd de verkoop van de bouwkavel tegen te houden.