Arbeidsmigranten Maasbree officieel ingeschreven

Honderd nieuwe inwoners zijn maandag 10 februari officieel ingeschreven in het gemeentelijke bevolkingsregister, de Basisregistratie Personen (BRP). Dit werd gedaan op het Mobile Home Parc Maasbree, waar sinds december ruim driehonderd arbeidsmigranten worden gehuisvest.

De komende weken worden de volgende 150 mensen ingeschreven, laat gemeente Peel en Maas weten. Dat wordt gedaan op hun woonlocatie. Vooraf krijgen ze eerst een film te zien waarbij wordt uitgelegd wat het inhoudt om bij de gemeente te worden ingeschreven en welke rechten en plichten daarbij horen. Het filmpje is, met ondertiteling, te zien op het YouTube-kanaal van de gemeente.

Arbeidsmigranten worden in het bevolkingsregister ingeschreven, omdat ze langer dan vier maanden in de gemeente verblijven, licht wethouder Paul Sanders toe. "Als gemeente vinden wij het belangrijk om te weten waar arbeidsmigranten verblijven. We willen uiteindelijk ook met hen in gesprek om te kijken of ze nog langer willen blijven. Want ook de komende jaren hebben we arbeidsmigranten hard nodig voor de economie en voor de leefbaarheid in onze dorpen."