Lise Vercoulen Beringe

Deze week in de 15 vragen: de 12-jarige Lise Vercoulen uit Beringe

Hoe verras jij iemand het liefst?
Ik vind het heel leuk om te knutselen. Ik maak ook altijd iets voor mama of voor oma. Het is altijd erg leuk om ze, met iets wat ik geknutseld heb, te kunnen verrassen.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?
Het lijkt mij wel grappig om te kunnen horen wat anderen denken, maar misschien is dat aan de andere kant ook niet altijd fijn. Vooral als mensen stomme dingen denken lijkt het me minder leuk.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto is met mijn vriendinnen op oudejaarsnacht, eentje waarop we samen kijken naar het vuurwerk dat er toen werd afgestoken.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben heel trots op papa en mama, omdat ze alles voor mij doen. Ik ben ook heel sociaal en kan het met iedereen goed vinden. Dat is ook wel iets van mezelf waar ik heel erg trots op ben.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik heb een bijbaantje. Twee eigenlijk. Ik pas vaak op met een vriendinnetje en in de zomer ga ik aardbeien plukken.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
We hebben een deken op de bank waar ik graag onder lig met mijn telefoon om filmpjes te kijken. Dat is iets wat ik graag doe op een regenachtige dag. Ook vind ik knutselen wel leuk voor op zo’n moment. Of tekenen met de buurmeisjes, dat lijkt me ook nog wel een goede optie.

Wie is je favoriete docent?
Mevrouw De Haan en mevrouw Steeghs komen eigenlijk meteen bij me op bij deze vraag. Er zijn natuurlijk wel nog een heleboel meer aardige docenten, maar deze twee leraren vind ik denk ik wel het leukste.

Welke superkracht zou je graag willen hebben?
Ik zou als superkracht graag willen hebben dat ik onzichtbaar kan worden, zodat ik dat kan gebruiken op momenten dat er iets niet leuk is. Het lijkt me namelijk erg handig om te kunnen 'verdwijnen' in situaties die niet zo fijn zijn.

Wat is je raarste droom?
Dat is de droom die ik had waarin ik met mijn vriendin over straat liep en dat er een enge meneer achter ons aankwam. We waren bang en liepen daarom een huis binnen. In dat huis zaten papa, mama en mijn zus Elke pannenkoeken te eten. Het was echt een hele aparte droom, zeker de raarste die ik ooit heb gehad.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Wat ik leuk vind aan mezelf, is dat ik sociaal ben en ook erg creatief. Dat zijn al twee eigenschappen die ik heb waar ik heel erg blij mee ben. Ik zorg ook goed voor Boyke, onze hond. Mijn nieuwe bril vind ik daarbij enorm mooi, dus dat is meer iets wat ik heel leuk vind aan mijn uiterlijk. Een heleboel goede dingen die ik over mezelf kan zeggen dus, maar dat is maar goed ook natuurlijk.

Waar dagdroom je het meest over?
Soms als ik denk dat ik mijn huiswerk niet af heb of zoiets, dan denk ik weleens dat ik dat wel gemaakt heb.

Aan welk liedje heb je een speciale herinnering?
Ik heb speciale herinneringen aan een heleboel carnavalsliedjes, omdat carnaval een leuke tijd is in mijn ervaring. Ik heb met de dansmarietjes gedanst en nu dans ik bij Splash. Ook zitten papa en mama bij de carnavalsvereniging. Mijn ouders en ik hebben dus best veel met carnaval en daarom vind ik het ook zo’n leuke tijd.

Welke sport is helemaal niet jouw ding?
Biljarten, darten en golfen. Al deze sporten zijn totaal niet mijn ding. Een sport die ik wél heel erg leuk vind, is hockey. Ik vind dat dit de allerleukste sport is die er bestaat. Waarschijnlijk komt dit door het feit dat ik het zelf met veel plezier doe.

Waar maak jij je zorgen over?
Ik maak me wel eens zorgen over de vraag of ik alles af heb van school, van huiswerk of andere opdrachten. Ook maak ik me weleens zorgen of ik wel goed genoeg geleerd heb.

Zou je je woonplaats ooit verlaten? Waarom wel/niet?
Nee, het liefste niet zou ik dat niet doen. Ik wil eigenlijk gewoon graag in Beringe blijven, omdat het er leuk is en omdat mijn familie er woont. Natuurlijk wonen ook al mijn vriendinnetjes hier, dus nog een reden waarom ik graag hier zou willen blijven.