11 vragen aan prins Rogér II (Kessel)

Wie ben je?
Rogér Vromans, bijnaam Vroom. Ik ben op 20 januari, 2 dagen na het uitkomen als Keverprins, 47 jaar geworden. Ik ben heel gelukkig getrouwd met mijn jeugdliefde Sylvia, waarmee ik al dertig jaar samen ben. We hebben samen 2 kinderen: Maud, 17 jaar en tevens mijn dansmarietje, en Thymen van 13 jaar.

Waar werk je?
Ik werk bij ARSprintmedia in Roermond als accountmanager. We maken in deze tijd voor heel veel carnavalsverenigingen drukwerk. Onder andere de posters, uitnodigen en diverse gazetten. Erg leuk om mijzelf nu samen met mijn adjudanten René en René op de kaft van ons eigen gazet te zien.

Hoe was het om tot prins te worden gekozen?
Ja, fantastisch natuurlijk. Ik kreeg na het uitkomen van iemand een appje: 'Dit heb je toch echt zelf verdiend, want als je als grijze muis door het leven gaat, zal je vermoedelijk hiervoor nooit worden gevraagd'. Ik vond dit wel een mooi compliment en misschien zegt dit wel alles.

Wat maakt jou als prins uniek?
Iedereen is uniek toch? Ik denk dat je zo’n vraag niet zelf kunt beantwoorden. Daar moeten anderen maar een mening over geven. Ik ben eigenlijk wel altijd mezelf, in welke rol dan ook. Zowel privé als zakelijk. Ik hoef nooit een zogenaamd masker op te zetten. Ik denk ook niet dat dat werkt.

Wat is jouw vastelaovestraditie?
Traditie is dat ik me elk jaar helemaal vastbijt in de vastelaovendmuziek, vooral de deelnemers aan het LVK en de Venlose muziek die ik altijd erg mooi vind. Ik voorspel volgens mij dit jaar voor de tiende keer altijd erg uitgebreid de uitslag van LVK-finale. De eerste zeven jaar had ik de winnaar goed. De laatste twee jaar had ik Bjorn&Mieke op de eerste plaats en volgens mij was heel Limburg het ook met mij eens, maar helaas zit ik er de laatste twee jaar naast.

Wat is je mooiste herinnering aan de ‘vastelaovend’?
Dat was het jaar dan mijn dochter jeugdprinses werd in 2017. Dat jaar hebben we de ‘vastelaovend’ van heel dichtbij meegemaakt, samen met jeugdprins Pim. Met de ouders van Pim was er een enorm goede klik en de vader van Pim is nu ook één van mijn adjudanten.

Waar kun je deze ‘vastelaovend’ echt niet zonder?
Heel simpel antwoord eigenlijk: de goede en juiste vastelaovesmuziek. Muziek maakt de avond en is zó belangrijk. Ik draai normaal ook zelf muziek in Kessel tijdens diverse dagen van de 'boerebroelof' waar ik 'hof-dj' ben.

Welk liedje hoort bij jouw ‘vastelaovend’?
Ik denk dat het nummer 'Vrunj tot de allerleste runj' van Spik&Span van dit jaar alles zegt over de ‘vastelaovend’. Als je de tekst van dit nummer beluistert, beantwoordt dit het gevoel van de hele ‘vastelaovend’.

Hoe ben je op jouw spreuk/motto gekomen?
Dat kwam na een middagje sparren met mijn adjudanten. We wilden graag onze (bij)namen in de spreuk. Bij het rijmen op 'Sjier' kwamen we al snel op 'te kiër'. Samen moet je de ‘vastelaovend' vieren en toen waren we eruit.

Wat is jouw ultieme gerecht tijdens de ‘vastelaovend’?
Na goed gefeest te hebben is een frietje met zuurvlees en mayonaise heel erg lekker.

Wanneer is de ‘vastelaovend’ voor jou écht afgelopen?
Eigenlijk is de ‘vastelaovend’ altijd aanwezig bij mij. Ik ben na de dinsdag vaak de carnavalsnummers echt wel moe omdat ik ze in paar weken tijd wel heel veel heb gehoord, maar in bijvoorbeeld april kan het best zo zijn dat er weer nummers bij ons in huis worden gedraaid. En voor de 11e van de 11e zitten wij allang weer in de stemming om ons op te maken voor volgend seizoen.