Geplukt Anouk Levels Kessel-Eik

Voor winkelen en om te reizen komt Anouk Levels (21) Kessel-Eik graag uit, maar voor de rest voelt ze zich er meer dan thuis. Ze woont er al haar hele leven en vond er ook nog eens een baan. Anouk is een echte carnavalsvierder en toen haar moeder haar vroeg om in de organisatie van de jaarlijkse dameszitting te stappen in Kessel-Eik, kon ze natuurlijk niet weigeren. Deze week wordt Anouk geplukt.

Ze mag pas sinds drie jaar naar de Divas'z Vrouwluujzitting heen vanwege haar leeftijd, maar die drie keer sloeg Anouk dan ook absoluut niet over. "Het is elk jaar keigezellig", vertelt ze. Ze kreeg ook altijd veel mee van alles rondom het evenement, omdat haar moeder Monique medeoprichter van de zitting is en sinds het eerste jaar in de organisatie zat. "Vorig jaar werd ik door mijn moeder en de andere Divas'z gevraagd of ik niet één van de nieuwe organisatoren wilde worden. Dat leek me superleuk."

Bij de afgelopen editie van de Vrouwluujzitting op zondag 9 februari werd het stokje overgedragen. Anouk is in de nieuwe organisatie verantwoordelijk voor het regelen van de artiesten. "Voor volgend jaar hebben we alles al rond. Dat moet ook wel, want je moet er vroeg bij zijn. Anders zijn alle goede artiesten al volgeboekt." Voor de rest is het nu nog rustig, vertelt ze. "Tegen het einde van het jaar wordt het allemaal drukker, dan komt de zitting namelijk dichterbij. Die vindt volgend jaar eind januari plaats."


Dansmarietjes
Een carnavalsevenement organiseren kan natuurlijk niet als je zelf geen fanatiek vastelaovesvierder bent. Dat is het geval bij Anouk. "Van kleins af aan al. Verkleden, polonaise lopen, met de optocht meedoen, ik vind het prachtig." Dat werd nog extra versterkt toen haar vader in 2012 adjudant werd van de prins in Kessel-Eik. "Dat was echt een heel leuk jaar. Ik was het jaar ervoor al dansmarietje geweest, maar het jaar dat mijn vader adjudant was, was voor mij extra speciaal als dansmarietje."

Ook buiten carnaval is uitgaan een hobby van Anouk. Zo vindt ze het heerlijk om naar festivals te gaan of een terrasje te pakken. Dat laatste gebeurt regelmatig in combinatie met een dagje winkelen. "Dan ga ik met een vriendin, mam of mijn zusje naar grotere steden als Eindhoven of Maastricht om daar een hele dag te shoppen. Ik ga in ieder geval nooit alleen. Juist het sociale vind ik het leukste. Lekker kletsen en tussendoor ergens lekker wat drinken."

Pleisterplaats
Voor haar werk hoeft Anouk niet ver te gaan. Ze werkt sinds september vorig jaar bij café De Pleisterplaats in Kessel-Eik. Een korte fietsrit vanuit haar huis. "Ik heb de opleiding Toerisme gedaan bij Gilde Opleidingen in Venlo en daarna een jaar op een reisbureau gewerkt in Horst. Dat vond ik heel leuk om te doen, maar op een gegeven moment werd ik verplaatst naar Zuid-Limburg. Dat vond ik te ver weg. Precies toen kwam een vacature bij De Pleisterplaats voorbij."

Anouk solliciteerde en mocht beginnen bij het truckerscafé en restaurant aan de rijksweg. Ze gaat er iedere dag met plezier heen, vertelt ze. "Ik ben serveerster en help overal mee. Ik hoef alleen niet te koken", zegt ze lachend. "Vooral het bezig zijn met mensen, het sociale, vind ik hartstikke leuk. Ik leer de vrachtwagenchauffeurs die hier vaker komen ook steeds beter kennen. De bazen zijn ook niet zo zakelijk, maar gewoon normaal. Dat is typisch voor Kessel-Eik, mensen van hier maak je niet zo gauw gek."

Reizen
Ze mag dan wel wonen en werken in Kessel-Eik, Anouk vindt het ook mooi om de rest van de wereld te zien. Ze ging eerder al op vakantie naar onder meer de Verenigde Staten, Oostenrijk, Italië, Turkije, Curaçao en Tenerife. Ook liep ze op haar achttiende een halfjaar stage op Fuerteventura, één van de eiland van de Canarische Eilanden. "Dat was heerlijk. Ik was receptioniste bij een groot hotel. Witte stranden, blauwe zee. Echt prachtig." Een vakantie in Mallorca deze maand moest ze echter afzeggen vanwege corona en een reis door Thailand komende zomer wordt ook lastig. "We gaan het zien en anders maken we er maar gewoon het beste van."

Vooralsnog moet ze nog de auto of fiets pakken als ze naar een ander dorp of land wil gaan. In de toekomst moet dan anders zijn. Anouk is namens bezig met het volgen van motorrijlessen. Die kan ze binnenkort weer hervatten. "Als ik mijn rijbewijs heb, wil ik bij de Kessel-Eikse motorclub Moke gaan. Mijn vader is daar ook lid van. Lekker toeren door de omgeving."

Tekst: Rob Dieleman