Verfraaiing Musschenberg begonnen met schuilhut

Op de Musschenberg, aan de Maas bij Kessel-Eik, is onlangs een schuilhut geplaatst. De plaatsing van het hutje is de eerste handeling in een groter plan van Dorpsoverleg Kessel-Eik en gemeente Peel en Maas om het gebied een opknapbeurt te geven. Werkgroep Musschenberg, bestaande uit Kessel-Eikenaren, is verantwoordelijk voor de plannen.

"Het uiteindelijke doel is om de Musschenberg en het aanpalende natuurgebied de Weerdbeemden aantrekkelijker te maken. Voor toeristen, maar zeker ook voor de inwoners van het dorp zelf", vertelt Jan Reinders van werkgroep Musschenberg. Met de plaatsing van de shuilhut is begonnen met de verfraaiing. In de buurt van de hut staat een bankje. Omdat er nu vrijwel geen zicht op de Maas is, is een volgend project van de werkgroep om de begroeiing op de Musschenberg te snoeien. In de toekomt moet er een permanente oplossing komen om te zorgen dat er niet ieder jaar gesnoeid hoeft te worden, vertelt Reinders. "Ik denk bijvoorbeeld aan grote keien met helmgras, maar daarover hebben we nog niet beslist."

De werkgroep is verantwoordelijk voor de ideeën en dient die vervolgens in bij de gemeente, die de financiën regelt. Naast de Musschenberg hoort ook de Weerdbeemden bij het gebied dat aangepakt moet worden, vertelt Reinders. "We willen een strandje en een aanlegsteiger maken in de Weerdbeemden. Daar moet ook een bankje bij komen." Zo moet het aantrekkelijker worden voor toeristen en Kessel-Eikenaren om in het gebied te recreëren. "Kessel-Eik ligt aan de Maas, maar nu is het lastig om vanuit het dorp bij de rivier te komen en er is weinig te beleven. Dat willen we veranderen. De schuilhut is het eerste tastbare feit van een groter plan."

Beeld: Bekijk Kessel-Eik