Plan voor Kindervakantiewerk in Panningen

Er zijn plannen voor een Kindervakantiewerk (Kvw) volgend jaar in Panningen. Op initiatief van Remco Claessens is een groepje inwoners de mogelijkheden aan het onderzoeken.

Claessens is zelf afkomstig uit Tilburg en woont sinds elf jaar in Panningen. “In Tilburg was Kvw een begrip”, zegt hij desgevraagd. “Zelf heb ik hier tien jaar aan meegedaan, vijf jaar als kind en vijf jaar als leiding. Dit was iets waar je als kind echt de hele zomervakantie naar uitkeek. Sinds een paar jaar is er in meerdere dorpen om ons heen ook een Kvw. Ik zou het prachtig vinden als ik mijn kinderen dezelfde beleving kan geven als die ik heb gehad vroeger. Na wat rondvragen kwam ik erachter dat Panningen dit nooit echt heeft gehad, en ook nog steeds niet heeft. Ik vind dit een gemis.”

Claessens besloot daarom onlangs zijn idee kenbaar te maken en eens rond te vragen wie met hem Kvw in Panningen op poten wil zetten. “Daar zijn tot nu toe alleen maar positieve reacties op gekomen. Ik heb nu een drietal vrijwilligers die mij willen helpen dit op te zetten, ik hoop die groep nog uit te breiden. We willen dit waarschijnlijk de laatste week van de bouwvakvakantie gaan doen, zodat we geen concurrentie worden voor al bestaande evenementen, maar een aanvulling aan het zomerprogramma van Panningen.”

Hij hoopt genoeg mensen bij elkaar te brengen om een bestuur en werkgroepen te vormen. “Ik wil dit graag tot een samenwerking maken met de ondernemers van Panningen. Door middel van sponsoren in de vorm van financiële steun of steun in natura, wil ik de kinderen van Panningen in de basisschoolleeftijd een prachtige week gaan bezorgen door sport, spel, speurtochten en veel buiten zijn. Zo hoeven we ook minder inschrijfgeld te vragen aan de ouders. Op die manier probeer ik iedere ouder de gelegenheid te geven om zijn kind een leuke week te bezorgen.”

Het is nog niet bekend waar de activiteiten plaats gaan vinden, zegt Claessens. “Dat hangt af van de medewerking van de gemeente. Als er sportclubs of buurthuizen zijn die ons welkom heten zodat wij daar onze basis kunnen vestigen, dan zijn we al een heel eind op weg. Ik denk dat wanneer we de gemeente en zijn ondernemers bereid kunnen vinden om ons te steunen, we voor de kinderen die of in Panningen wonen of daar op school zitten een prachtige week kunnen bezorgen.”

Neem voor meer informatie over het initiatief contact op via kvwpanningen@gmail.com