15 vragen aan Josje Kessels

Naam Josje Kessels Leeftijd 17 jaar Woonplaats Meijel School Summa college zorg en welzijn Eindhoven

Wat is er voor jou veranderd sinds het corona-virus Nederland binnen kwam?
Voor mij is er erg veel veranderd. Er waren veel evenementen waar ik naar toe zou gaan afgelopen voorjaar en komende zomer. Die zijn allemaal gecanceld. Ook zou ik komende zomervakantie een week met mijn vriendinnen naar Lloret de Mar aan de Spaanse kust gaan, maar die vakantie gaat ook niet door.

Welk advies zou je iemand van jouw leeftijd geven om deze tijd goed door te komen?
Veel gaan werken en op afstand naar een terrasje gaan. Ik heb gemerkt dat ik deze tijd prima door kan komen op die manier. Werken neemt best veel tijd in beslag, dus dat is wel fijn.

Waarvan word je enthousiast?
Op vakantie gaan. Ik vind op vakantie gaan altijd heel leuk, omdat je dan even weg bent uit je dagelijks leven. Ik hou dan vooral van zonvakanties. Hotel of camping maakt me niks uit, ik heb het altijd naar m’n zin. De afgelopen jaren is er altijd iemand mee geweest op vakantie met ons gezin, omdat ik enig kind ben. Dat maakt het altijd extra leuk.

Ben je een ochtend- of een avondmens?
Ik ben echt een avondmens. Ik hou heel erg van uitslapen en als ik vroeg moet opstaan, heb ik een ochtendhumeur.

Welke serie of film moet iedereen gezien hebben?
Ik ben op het moment de serie Grey's Anatomy aan het kijken. Deze serie gaat over een aantal studenten die een opleiding gaan volgen in het ziekenhuis. De meeste afleveringen gaan over het alledaagse levens van de hoofdpersonages als chirurgen, hoewel er ook zeer veel aandacht naar hun persoonlijke levens gaat. Ik denk dat deze serie mij zo aanspreekt, omdat ik zelf de opleiding verpleegkunde volg. Deze serie heeft 16 seizoenen en gaat nog steeds door. Je moet er echt van houden.

Wat is je grootste blunder?
Ik ben best onhandig. Ik zeg of doe wel eens dingen die ik beter had kunnen laten.

Hoe ga jij de zomervakantie vieren?
Ik ga deze zomer nog een aantal keer weg. Ik ga nog twee keer een paar daagjes weg in Nederland en ik ga nog een week naar Italië. Verder ga ik nog leuke dingen doen met vriendinnen, zoals een terrasje pakken of naar de stad of iets dergelijks. Ook hoop ik dat ik veel kan werken.

Waar zou jij graag op vakantie willen?

Ik zou graag nog een keer naar de Verenigde Staten op vakantie willen. Heel cliché, maar toch vind ik dat je een keer in dat land moet zijn geweest. Daar zijn zoveel dingen te zien en te doen en het is daar zo anders dan in Nederland. Dat zou ik graag een keer willen meemaken.

Wat is het eerste dat je van je eigen geld kocht?
Dat kan ik me eigenlijk niet meer heel goed herinneren. Ik denk iets op de jaarmarkt hier in Meijel. Ik vond het altijd heel leuk om met mijn vriendinnen over de jaarmarkt te lopen. We kochten dan altijd tasjes, telefoonhoesjes of hoesjes voor over een iPad.

Om wie lach jij het meest?
Om mijn vrienden en vriendinnen. Er is altijd wel iets of iemand dat we allemaal echt grappig vinden en waar we echt lang over door kunnen lachen.

Wat is je laatste miskoop geweest?

Kleren. Ik koop heel vaak kleren waar ik later spijt van heb dat ik ze aangeschaft heb. Dan vind ik een kledingstuk later toch iets te groot of iets te klein of vind ik de kleur weer minder mooi om te combineren.

Wat is je droomberoep?
Ik zou graag in het ziekenhuis willen werken. Ik zou dan op de kraamafdeling of de kinderafdeling willen werken. Ik zit nu in het eerste jaar verpleegkunde op het MBO. Na het mbo wil ik de hbo-opleiding verpleegkunde gaan doen.

Als je één dag met iemand van leven mag ruilen, wie zou je dan kiezen?
Ik zou dan met een hele rijke beroemdheid willen ruilen. Gewoon om die ervaring een keer mee te maken. Het lijkt me leuk om voor een dag heel veel geld te hebben en alles te kunnen doen wat ik wil.

Wat zou je het liefst doen als je alleen thuis bent?
Ik zou dan de hele dag lekker niks doen. Lekker uitslapen en een beetje serie kijken. En ik zou ‘s avonds vrienden uitnodigen en een feestje houden.

Waar ben je voor aan het sparen?
Ik ben aan het sparen voor een klein autootje. In maart word ik namelijk 18 dus dan zou ik een autootje goed kunnen gebruiken. Een auto is ook handig voor als ik stage heb want meestal moet ik dan vroeg beginnen en is het nog te vroeg voor het openbaar vervoer.

Tekst: Lotte Thijssen