15 vragen Fenne Verhees

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Afgelopen week was dat Fenne Verhees uit Meijel.

Naam Fenne Verhees
Leeftijd 12
Woonplaats Meijel
School het Bouwens

Heb je al vakantie? Wat ga je doen deze vakantie?
Ik heb 9 juli de laatste schooldag op de basisschool gehad. Op 10 juli kregen we vakantie en ben ik al een klein beetje begonnen met schoolspullen verzamelen. Het waren er best veel, maar ik heb ze allemaal kunnen vinden. In de vakantie ga ik op vakantie in Nederland. We zouden eerst naar Frankrijk gaan, maar dat ging niet door vanwege corona.

Hoe beleef jij deze coronacrisis?
De coronacrisis is een andere tijd dan normaal, maar ik heb er zelf wat minder last van. Als ik kijk hoeveel mensen een familielid verliezen dan denk ik er toch anders over na. Ook in groep 8 gingen er veel schoolreisjes en activiteiten niet door, maar gelukkig hebben de leerkrachten van groep 8 verschillende dingen verzonnen waardoor we nog steeds een hele leuke afsluiting van groep 8 hebben gehad. We mochten op school slapen en in de avond hadden we een gala/disco.

Heb je een to-do lijst deze zomer? Wat staat er op nummer 1?
Mijn to-do lijst is deze vakantie wat kleiner dan normaal. Ik ga nog afspreken met mijn vriendinnen en meiden van mijn nieuwe klas. Ook gaan wij nog wel eens met oma op pad om leuke dingen te doen. Wat echt op nummer 1 staat, is toch wel op vakantie gaan, even weg van huis.

Koop je je spullen online of in een winkel?
Ik heb mijn schoolspullen bij echte winkels gekocht. Het waren wel moeilijke keuzes, want er waren superveel leuke dingen, maar inmiddels heb ik alles bij elkaar.

Wat zou je willen worden later?
Ik weet het nog niet helemaal. Maar mij lijkt het leuk om iets in het ziekenhuis te doen, maar het kan altijd nog veranderen.

Hoe ziet jouw dag er uit als het 30 graden is?
Zwemmen sowieso. En natuurlijk ook een beetje chillen met een ijsje. Want een ijsje kan niet ontbreken in de zomer.

Welke serie of film moeten iedereen gezien hebben?
Ikzelf vind Supergirl een hele leuke serie omdat het supergoed ge√ędit is. Ik ben er iets te jong voor, maar hij is superleuk en er gebeurt niks engs, dus ik kijk het maar gewoon.

Wat is je favoriete app op je telefoon?
Ik speel heel vaak Piggy op Roblox, want dat is gewoon echt een superleuk spel. Ik speel het spel vaak met vrienden of met familie.

Welk bordspel vind je het leukst om te doen?
Ik vind Monopoly een heel leuk bordspel, omdat er verschillende varianten van zijn.

Waar ben je voor aan het sparen?
Ik ben aan het sparen voor een nieuwe telefoon, omdat die van mij het niet altijd even goed doet, maar ik kan er nog even mee door.

Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten?
Ik vind spareribs heel lekker, omdat je het gewoon lekker met je handen kan eten, maar daarna moet je ze wel even goed wassen. Maar soms kan er ook wel een keertje McDonalds bij. Dat doe ik echter niet te vaak, want het is niet het gezondste eten wat ze daar hebben.

Als je moet kiezen: Instagram of TikTok?
Moeilijke keuze, maar ik denk toch wel Instagram. Daar heb je iets meer functies dan op TikTok, maar het is allebei heel leuk om mee bezig te zijn.

Wat is de beste grap die je ooit gehoord hebt?
De beste grap die ik ooit gehoord heb, is: waarom kon Einstein geen muur bouwen? Antwoord: Hij had maar Ein Stein.

Wat kies je? Alles zeggen wat je denkt. Of helemaal nooit meer praten?
Ik denk dan toch dat ik kies voor helemaal nooit meer praten, anders moet je overal je mening over geven en dan beledig je misschien mensen.

Hoe heb je het laatste jaar van de basisschool ervaren?
Het laatste jaar van de basisschool begon normaal. Er was nog niks aan de hand, maar toen kwam corona en werd het anders dan gedacht. Dus het laatste jaar was anders, maar nog steeds leuk

Tekst: Lotte Thijssen