15 vragen aan Tess Gubbels

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Afgelopen week was dat Tess Gubbels (13) uit Meijel.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik heb een paar oppasadressen waar ik graag kom om op de kinderen te letten. Ik ga daar dan heen met een vriendin en dat is altijd heel erg gezellig.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dat is een hele leuke foto in het bos. Een vriendin van mij was een paar dagen geleden jarig en toen heb ik met haar en een paar andere vriendinnen hele leuke foto’s gemaakt.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?
Ik zou liever willen horen wat iedereen denkt, want ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat anderen denken en ik zou ook niet willen dat iedereen hoort wat ik denk.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Ik breng een regenachtige dag het liefst samen door met een vriendin. We doen dan samen een spelletje en bakken een lekkere cake of taart. Dat vind ik altijd wel gezellig als het regent.

Wie is je favoriete docent?
Ik heb twee favoriete docenten, namelijk meneer Holla van aardrijkskunde en mevrouw Poels van biologie. Meneer Holla is een van mijn favoriete docenten omdat hij leuke grappen maakt en omdat hij heel erg leuk les geeft. Mevrouw Poels is een van mijn favoriete docenten omdat ze ook heel leuk les kan geven en omdat ze zelf heel leuk is.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Ik zou graag willen kunnen teleporteren. Ik zou die superkracht kiezen omdat ik dan nooit meer ergens naartoe hoef te fietsen en als ik op vakantie ga dan hoef ik ook niet meer heel lang in de auto te zitten. Dat lijkt me wel handig en cool om te kunnen.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Innerlijk vind ik het leukste aan mezelf dat ik heel zorgzaam ben. Als ik naar uiterlijk kijk dan vind ik mijn haar het leukste, ik heb namelijk rood haar en daar ben ik zelf heel blij mee.

Wat is je raarste droom?
Mijn raarste droom is dat ik op een onbewoond eiland zat met mijn beste vriendin en dat we toen zelf moesten overleven op dat eiland. Het leek net Expeditie Robinson! Ik vond het echt een hele vreemde droom.

Waar dagdroom je het meest over?
Als ik naar school moet dan dagdroom ik altijd over het weekend en de vakanties, lekker vrij en geen huiswerk

Aan welk liedje heb je een speciale herinnering?

Ik heb een speciale herinnering aan het liedje ‘Walk Me Home’ van P!nk. Ik zong dat liedje altijd met mijn beste vriendin, nu zing ik het nog steeds wel. In groep 8 gingen mijn beste vriendin en ik allebei naar een andere school en dat vonden we natuurlijk niet leuk. We hebben samen veel leuke herinneringen aan dat liedje.

Zou je je woonplaats ooit verlaten?
Ik denk het niet, ik heb namelijk veel vriendinnen hier in Maasbree waar ik het heel erg leuk mee heb. Ik zou het jammer vinden om hier dan weg te gaan. Maar als ik wel naar een ander dorp zou verhuizen denk ik dat dat Helden of Panningen zou zijn.

Hoe beleef je de huidige coronacrisis?

In het begin vond ik het echt niet leuk, ik mocht met niemand afspreken en ik maakte me er dan ook heel veel zorgen over of ik mijn vrienden nog wel ooit zou mogen zien. Wat ik heel erg vond was dat mijn oma corona had en dat ik haar ook niet kon bezoeken, dat was totaal niet fijn. Nu heb ik niet meer zo heel veel last van de coronacrisis, ik mag mijn vriendinnen weer zien en hoef van hen geen anderhalve meter afstand meer te houden.

Wat staat er op je bucketlist?
Wat ik graag nog een keer zou willen doen is skydiven, mij lijkt dat namelijk echt superleuk om een keer gedaan te hebben. Ik hoop dan ook dat ik dat nog een keer in mijn leven ga doen.

Wat is je favoriete plek thuis?
Mijn bed of de bank vind ik wel fijne plekken. Op de bank kan ik lekker liggen en televisie kijken. In mijn bed slaap ik en kijk ik altijd Netflix of YouTube.

Welke sport is helemaal niet jouw ding?
Hockey! Ik kan er helemaal niets van en vind het ook niet leuk. Een sport die ik wel leuk vind, is handballen. Dat doe ik nu al zes jaar en ik vind het heel leuk.

Tekst: Lisa Osinga