Teun Heldens neemt stokje over van Geert Segers

Meijelnaar Teun Heldens neemt per dinsdag 15 september het fractievoorzitterschap van de VVD Peel en Maas op zich. Hij neemt de functie over van Geert Segers die besloten heeft om na 20 jaar lidmaatschap na de lopende raadsperiode afscheid te nemen van de gemeenteraad.

De huidige raadsperiode loopt nog tot 2022. VVD Peel en Maas besloot om nu al het voorzitterschap over te dragen om zo Heldens de tijd te geven om zich in te werken als fractievoorzitter. "Wij zijn er van overtuigd dat Teun perfect in zijn nieuwe rol zal passen en dat hij veel zorg en aandacht zal besteden aan de samenwerking met de andere fracties (coalitie én oppositie)", zo schrijft het bestuur van VVD Peel en Maas.

Segers besloot te stoppen omdat het na meer dan twintig jaar raadslidmaatschap tijd wordt om andere dingen te gaan doen, zo schrijft de politieke partij die momenteel vijf zetels heeft in de gemeenteraad.

Passie

Heldens is naast gemeenteraadslid ook Provinciale Staten-lid voor de VVD. "Ik ben ongelooflijk trots en gemotiveerd dat ik na 6 jaar raadslidmaatschap aanvoerder mag worden van het team VVD Peel en Maas", schreef Heldens op zijn Facebookpagina. "Volksvertegenwoordiger zijn is mijn passie waar ik elke dag met veel plezier mee bezig ben. De fractie leiden zie ik als een hele mooie uitdaging om dit voort te zetten en ieder vanuit zijn/haar eigen krachten in te zetten om deze gemeente nog mooier, leefbaarder en liberaler te maken."

Heldens bedankt ook Segers in zijn bericht. "Ook een bijzonder woord van dank aan Geert Segers die me de afgelopen zes jaar als fractievoorzitter heeft gecoacht om te komen waar ik nu sta. Groot respect voor zijn keuze om na bijna 20 jaar raadslidmaatschap een stap terug te doen en het stokje over te geven aan een nieuwe generatie", aldus de Meijelnaar.