Uitreiking Cultuurprijs uitgesteld naar volgend jaar

De Cultuurprijs Peel en Maas wordt dit jaar niet uitgereikt. Wel worden de genomineerden binnenkort bekendgemaakt en kan er in oktober en november online gestemd gaan worden. De winnaar van de prijs in 2020 wordt volgend jaar tegelijkertijd met de winnaar van 2021 bekendgemaakt.

Normaal gesproken wordt eind november de Cultuurprijs Peel en Maas uitgereikt. Op dezelfde avond worden ook de winnaars van de Stimuleringsprijs en de Publieksprijs bekendgemaakt. Vanwege corona besloot de organisatie om de avond dit jaar niet door te laten gaan. De uitreiking van de Cultuurprijs 2020 wordt daarom uitgesteld naar 2021.

Eerder dit jaar konden wel al personen, organisatie en verenigingen opgegeven worden die volgens de inwoners van de gemeente in aanmerking komen voor de Cultuurprijs. Daaruit heeft het Comité Cultuurprijs de genomineerden bepaald. Die worden in de loop van september bekendgemaakt. In oktober en november kan per e-mail en Facebook gestemd gaan worden voor de Publieksprijs 2020. Het comité heeft richting het College van B&W al een Cultuurprijswinnaar 2020 aanbevolen.

Voor 2021 volgt er een nieuwe oproep voor het voordragen van kandidaten en daaruit worden een Cultuurprijswinnaar 2021 en een Stimuleringsprijswinnaar 2021 geselecteerd, zo laat het Comité Cultuurprijs Peel en Maas weten. Op de uitreikingsavond van 2021 worden dan zowel de winnaars van de prijzen van 2020 als die van 2021 bekendgemaakt.

Beeld: Dick Holthuis

Vorig jaar won Stichting Baarlo Leeft de Cultuurprijs