Make-up dief krijgt vijftien maanden celstraf

Een man die in februari op vier verschillende plekken, waaronder in Meijel, make-up heeft gestolen, is veroordeeld tot vijftien maanden celstraf door Rechtbank Limburg. De man stal ook artikelen in Sevenum, Gulpen, Helmond en Zwijndrecht.

De man liep tegen de lamp na de diefstal in Zwijndrecht. Hij stond daar op diverse camera's. De dief bekende naast het stelen van veertig producten in Zwijndrecht ook de diefstallen in de andere vier plekken. De rechter achtte de delicten bewezen en veroordeelde de man op woensdag 2 augustus tot vijftien maanden cel. Daar gaat de tijd vanaf die hij al in voorarrest zat.

De dader ging iedere keer op dezelfde manier te werk, zo is te lezen in de uitspraak van de rechtbank. De man liep de winkel in pakte een mandje. In dat mandje legde hij een plastic zakje dat hij vervolgens vulde met allerlei make-up artikelen. Dat zakje liet hij achter in een ander schap in de winkel. Daarop verliet de man de winkels en keerde na enkele minuten terug. Echter had hij een andere jas aan en een schoudertas om. Met die nieuwe garderobe begaf de man zich naar het plastic zakje. De zak werd in de vooraf geprepareerd heuptas gedaan, waarna hij zonder te betalen de winkel verliet.