15 vragen aan Silke Schriks

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Afgelopen week was dat Silke Schriks uit Meijel.

Naam Silke Schriks
Leeftijd 15
School Peelland College Deurne
Woonplaats Meijel

Wat is je leukste jeugdherinnering?
Mensen die mij goed kennen, weten dat ik een echte vastelaovesgek ben en dat ik heel graag, net als ons pap bij carnavalsvereniging De Kieveloeët, ik dus ook bij de jeugdvastelaovendvereniging De Kejsjeut wilde. Gelukkig zat ik bij de raad van 11. Maar '‘t sjonste' van die vastelaovend was toch wel dat we met de Supisili’s de Kééj Knappe Kwéékmiddig, de jeugdliedjesmiddag, wonnen en dat we daarom in De Heuf met de sleuteloverdracht mochten optreden.

Heb je een bijbaantje?
Ik ben al vroeg begonnen bij mijn oude buren Bill en Elsbij het bezoekerscentrum van de Groote Peel. Hier heb ik de kneepjes van het horecavak geleerd, en heb hier met veel plezier gewerkt. Maar ik ben sinds kort vaak bij Grand café Goejje te vinden. En niet alleen op het terras, maar vooral aan het werk.

Waarvoor ben je aan het sparen?
Mijn doel met sparen is geen voorwerp, maar een hogere spaarrekening op mijn 18e te hebben dan mijn zus. Dit is alleen een beetje lastig, want ik ga namelijk ook graag op vakantie en op stap met vrienden.

Wat is je favoriete app op je telefoon?
1se oftewel 'one second every day'. Dat is eigenlijk een app waar je van elke dag een filmpje van 1 seconde inzet. De app plakt dit dan voor je achter elkaar, om je in te laten zien dat elke dag wel iets leuks gebeurt. Zo kijk ik ze af en toe terug om te zien wat voor leuke momenten ik allemaal heb meegemaakt.

Heb je een leuke vakantie gehad?
Mama zou vragen: 'welke vakantie?’, want zoveel ben ik namelijk niet thuis geweest. Ik ben met mijn vriendinnen een weekje op Terschelling en vervolgens met het gezin in Italië geweest waar het heerlijk rustig was. En aan het einde heb ik ook nog een paar dagen met vriendinnen in een blokhut gezeten. Oh ja, en de rest van de tijd heb ik eigenlijk gewerkt.

Als je nu 100 euro krijgt, waar geef je het dan aan uit?
Oeh dat is een lastige, maar ik denk dat ik dan gezellig een dagje met vriendinnen zou gaan shoppen en daarna lekker zou gaan uit eten.

Wat kies je: altijd alles moeten zeggen wat je denkt of nooit meer kunnen praten?
Alles moeten zeggen wat ik denk. Want stil zijn is erg moeilijk voor mij zoals de meeste mensen die mij kennen, wel weten. Zo deden wij laatst een spelletje met de vrienden en mijn opdracht was dat ik niet mocht praten tot ik weer aan de beurt was. En ik zeg je eerlijk dat waren de moeilijkste 10 minuten van heel mijn leven.

Wat zijn je hobby’s?
Tot voor kort deed ik aan trampolinespringen in Panningen, maar helaas is deze groep opgeheven. Maar gelukkig kan ik mijn passie nog altijd kwijt in het dansen bij Let’s Do It en de majorette. Ik probeer dit ook over te brengen aan de jongste majorettes die ik train met mijn zus.

Wat doe je het liefst in het weekend?
Ik doe het liefst iets met vriendinnen. Zo zitten wij vaker bij een vriendin in de 'keet' maar ook zijn wij in het dorp te vinden om wel eens een drankje te doen. En daarnaast vind ik het erg leuk om in het weekend te werken en als het kan ook nog lekker uit te slapen.

Welke tip zou je geven aan iemand van jouw leeftijd in deze coronatijd?
Probeer gewoon zoveel mogelijk leuke dingen te doen, maar dan met de nieuwe regels. Zo heb ik bijvoorbeeld een leuk bordspel gemaakt met twee vriendinnen en zijn we nu bezig met onze kelder te verbouwen. En dingen als filmavondjes zijn ook altijd een goed plan.

Welk gerecht maak je het liefste klaar?
Ik hou erg veel van vis en spinazie, maar omdat de rest van het gezin spinaziestamppot in de zomer niet zo’n succes vind, vind ik het erg lekker om pasta met spinazie en garnalen klaar te maken.

Wat doe je als het 30 graden is?
Het liefst natuurlijk helemaal niks of lekker dobberen in het zwembad.

Als je één dag van je leven mag ruilen met iemand. Wie zou dat dan zijn?
Anne-Marie. Ik zou namelijk zo graag ook goed willen zingen. En verder is het een te gekke artiest die precies weet wie ze is en wat ze wil.

Waarvoor mogen we je s‘nachts wakker maken?
Vooral niet doen, want als ik eenmaal slaap wil ik dat ook graag blijven doen. Want anders ben ik niet te genieten in de ochtend. Maar als dan echt iets moest kiezen zijn het wel Bugels-chips met Heks'nkaas, want als die bij ons in de la liggen, zijn ze ook zo weer op.

Welke film of serie moet iedereen gezien hebben?
Als iets mijn 'guilty pleasure' is, is het wel High School Musical. Dus ik zou iedereen aanraden om alle drie de delen te kijken, want ze zijn echt stuk voor stuk geweldig.

Tekst: Lotte Thijssen