Lts-reliëfs komen terug

De reliëfs die zijn aangetroffen bij de sloop van een deel van het voormalig vmbo-gebouw in Panningen worden gebruikt in de nieuwbouw. Het College van B&W van gemeente Peel en Maas heeft dit toegezegd.

In antwoord op vragen van PvdA/GroenLinks liet het college weten de intentie te hebben om de beeldhouwwerken die zijn gevonden bij het voormalig vmbo-gebouw aan de hoek Raadhuisstraat-Nijverheidstraat een nieuwe plek te geven op de locatie, vanwege de karakteristieke en beeldbepalende elementen.
De muurbeelden die zijn geplaatst tijdens de bouw van de toenmalige lts refereren volgens het college aan de ambachten die op deze locatie zijn onderwezen. “Omdat wij van mening zijn dat deze herinnering van waarde is, hebben wij hier speciale aandacht voor gevraagd bij de sloopwerkzaamheden van de gebouwen.” De reliëfs zijn gedemonteerd en worden opgeslagen.

Ook Wonen Peel en Maas, die de locatie opnieuw gaat inrichten, heeft laten weten de reliëfs graag te willen gebruiken. De plannen voor de bouw zijn nog in een pril stadium. Het duurt wellicht nog twee jaar voor de bouw van start gaat.

Provincie Limburg gaat 375.000 euro bijdragen aan de herontwikkeling van de vmbo-locatie in Panningen. Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Rob Wanten tekenden op dinsdag 14 oktober daarvoor de gezamenlijke samenwerkingsagenda.