15-vragen aan Marit Theeuwen uit Maasbree

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Afgelopen week was dat Marit Theeuwen uit Maasbree

Wat deed je toen je klein was en zou je nu ook nog wel willen doen?
Vroeger ging ik altijd heel erg graag iets bakken, dat vond ik altijd superleuk om te doen. Ik maakte vooral graag cupcakes. Dat zou ik nu ook nog wel leuk vinden om een keer te doen.

Heb je ooit gespiekt?
Nou als ik heel eerlijk ben, heb ik soms weleens gespiekt ja, bij een wiskunde proefwerk bijvoorbeeld. Ik ben namelijk niet de beste in wiskunde, dus een beetje extra hulp mag wel. Zo kan ik toch nog proberen om een beetje een goed punt te halen.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?
Ik denk dat dat mijn telefoon is, die heb ik namelijk gekregen voor mijn vormsel in groep 8 en daar ben ik nog altijd superblij mee.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?
Dat is zeker weten Kerstmis, dan is het namelijk lekker koud buiten en dan is het zo heerlijk knus in huis en staat er een mooie grote kerstboom in de woonkamer. Ik vind dat altijd gewoon een enorm gezellige tijd in het jaar waar ik elke keer weer heel erg van kan genieten. Als het koud is kan ik binnen ook een lekkere zachte, warme trui aan, wat mijn lievelingskledingstuk is.

Waar ben jij het meest dankbaar voor?
Ik denk toch wel mijn lieve vriendinnen, ik ben echt superblij met ze. Ze zijn altijd lekker gezellig en het is dan ook altijd lachen als we samen zijn.

Hoe zou jouw perfecte dag eruit zien?
Dan zou ik gezellig met mijn vriendinnen gaan shoppen in de stad. Dat vind ik namelijk het leukste om te doen. En als we daarna ook nog wat zouden gaan eten bij de McDonalds zou de dag al helemaal perfect zijn.

Wat kies je? Je kunt onder water ademen of mag overal de muziek bepalen.
Ik zou zeker kiezen voor onder water kunnen ademen, want dan kan ik zo diep mogelijk proberen te zwemmen en dat lijkt me heel erg leuk om te kunnen. Daarbij is overal de muziek kunnen bepalen voor mij niet nodig, want ik hou van alle soorten muziek en heb dus niet snel dat ik graag een ander liedje op zou willen hebben. Ik vind het ook altijd leuk om lekker wat mee te zingen met de muziek als iemand een leuk liedje op zet, of gewoon onder de douche.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Ik denk toch wel dat ik mijn eigen humor het leukste aan mezelf vind, ik zit altijd met mezelf te lachen om iets wat voor anderen helemaal niet zo grappig is.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Meestal lees ik als ik echt niet kan slapen een boek. Alleen soms komt het voor dat ik zo diep in het boek zit dat ik iets te lang doorlees en dat het een beetje laat wordt. Maar goed als ik daarna snel in slaap val is het toch niet zo erg.

Waar maak jij je huiswerk het liefst?
Op mijn kamer, dan zet ik wat muziek op en steek ik wat kaarsjes aan en dan kan ik me helemaal concentreren. Superfijn is dat.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?
Toen ik Suze, een van mijn beste vriendinnen, ontmoette klikte het meteen. We lachen altijd om precies dezelfde dingen en kunnen het geweldig goed met elkaar vinden!

Wat is je favoriete drankje?
Een ice coffee vind ik een superlekker drankje en dan graag met een karamel topping. Daar kan je mij ‘s nachts wel voor wakker maken hoor, zo lekker vind ik het.

Wat is je favoriete snack?
Ik denk toch wel een cheeseburger van de McDonalds, daar kan ik zo van genieten. Maar zoute popcorn vind ik ook echt superlekker, dat is heerlijk voor bij een film bijvoorbeeld.

Hoe treft de coronacrisis jou?
Ik vind alles wat er nu gebeurt door de corona heel vervelend aangezien alle sporthallen dicht moeten en je bijvoorbeeld mondkapjes op moet naar school. Natuurlijk doe ik hier toch wel gewoon aan mee omdat het wel belangrijk is, maar ik vind het nog steeds niet heel fijn.

Zou je je woonplaats ooit verlaten? Waarom wel/niet?
Ik denk dat ik dat wel zou doen ja, later wil ik namelijk wel heel ergens anders gaan wonen dan waar ik nu woon. Misschien zelfs wel ergens ver weg in een heel ander deel van Nederland.

Tekst: Lisa Osinga