Coronadashboard voor Peel en Maas

Data-analist Tim Verheijen ontwikkelde een coronadashboard voor Peel en Maas, Horst aan de Maas en Nederweert. Hij wil daarmee een overzicht van de coronacijfers op regionaal niveau geven.

De uit Nederweert afkomstige Verheijen is van beroep data-analist. Hij besloot om in te haken op de publieke data van het RIVM en daarop eigen analyses te trekken. “Want het overzicht van de overheid geeft een goed beeld landelijk maar niet op regio niveau vind ik. Je wilt de trend namelijk analyseren in de eigen gemeente en het verschillen tussen de gemeente rondom je. Hiertoe heb ik dus dit dashboard ontwikkeld”, licht hij toe.
Hij ontwikkelde eerst een dashboard voor zijn woonplaats Nederweert en besloot daarna ook voor Peel en Maas en Horst aan de Maas gegevens te verzamelen. Het dashboard is voor iedereen toegankelijk, geeft Verheijen aan. “Echter zullen inwoners van Friesland hier minder aan hebben dan inwoners van Noord- en Midden-Limburg. Dus dit dashboard kan je vooral zien als toegevoegde waarde voor de inwoners in de gemeente Nederweert, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Omliggende gemeenten hebben hier vast ook wat aan. Inwoners mogen zelf de data interpreteren hoe zij het zien, conclusies kun je namelijk niet trekken omdat niet alle informatie aanwezig is, denk aan persoonsgegevens of reisbewegingen.”
Verheijen vindt het vooral belangrijk dat ook regionaal zichtbaar is wat de ontwikkelingen zijn, dan alleen in grote steden als Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Of hij nog voor andere gemeenten een dashboard gaat ontwikkelen is nog niet zeker. Verheijen: “Er zit wat tijd in de ontwikkeling en daartoe ben ik dus ook afhankelijk van mijn eigen tijd. Laten we eerst kijken of de inwoners van bovengenoemde gemeentes ook daadwerkelijk het dashboard bekijken.”

Het coronadashboard is te raadplegen via Meijel24.