15 vragen aan Mila Boerkamps

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week is dat Mila Boerkamps uit Meijel

Welk advies zou je een ander geven in deze rare tijden?
Mijn advies is: gebruik deze tijd om aan jezelf te werken. En ik bedoel niet fysiek, dat mag natuurlijk, maar probeer mentaal rust en stilte te vinden. Dezelfde rust en stilte die de natuur nu vindt omdat de mensen veel binnen moeten zijn. Het is niet makkelijk, dat weet ik ook, maar als je rust hebt in jezelf, gaat de wereld stralen. Zo voelt het tenminste.

Je krijg nu 100 euro, wat koop je?

Als ik 100 euro krijg, zou ik het sparen zodat ik sneller een goede gaming laptop kan kopen, want ik ben hier nu al een tijdje voor aan het sparen.

Op elk moment de lokale weersomstandigheden bepalen of op elk moment onzichtbaar kunnen worden?
Dan kies ik voor de lokale weersomstandigheden kunnen bepalen. Onzichtbaar kunnen worden lijkt me ook echt geweldig, maar als het zonnig is heb ik een permanente glimlach.

Weet je al wat je later wil worden?
Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee over mijn toekomst en wat ik later wil worden. Ik weet dat ik mijn school ga afmaken, maar wat er daarna gaat gebeuren is nog steeds een groot raadsel voor mij. Ik weet wel dat ik reizen en creatief bezig zijn leuk vind, dus ik hoop dat ik een baan kan vinden die dat combineert.

Instagram of TikTok?

TikTok. Ik gebruik beide bijna nooit, maar TikTok vind ik toch iets leuker.

Wat doe je het liefst als je alleen thuis bent?
Als ik alleen ben zou ik mijn muziek zo hard zetten dat je het overal in huis kan horen en dan chillen, lezen of iets kleins bakken.

Wat zijn je hobby’s?
Mijn hobby's zijn muziek luisteren, gamen, lezen, atletiek, tekenen, schrijven en gitaar spelen.

Wat is het lekkerste dat je ooit hebt gegeten?
Ik vind Servische moussaka het beste gerecht dat je kan eten. Dat is een ovenschotel met aardappels, gehakt, ei en kaas. Hier kan je me altijd wakker voor maken.

Je kan elk muziekinstrument bespelen of je kan alle talen spreken?

Dan kies ik voor alle talen spreken. Ik wil namelijk ooit in de toekomst een wereldreis maken en dan kan je daar veel gebruik van maken.

Welk gerecht kan jij het beste klaarmaken?
Ik kan het beste Amerikaanse pancakes maken en dat is ook ongeveer het enige wat ik kan maken.

Wat is het leukste vak op school?
Er zijn een paar vakken waar ik altijd blij van word en dat zijn Engels, levensbeschouwing en wiskunde. Ik weet niet waarom ik wiskunde leuk vind, maar het is gewoon zo. Levensbeschouwing is superleerzaam en de leraar vertelt vaak bijzondere verhalen en Engels vind ik heel makkelijk dus voelt het altijd als een uur dat uitvalt.

Wat is de beste film of serie die je ooit hebt gezien?
Het verbaast veel mensen, maar ik vind Kung Fu Panda 2 de beste film ooit gemaakt. Dat is deels omdat er veel herinneringen in zitten, maar ook omdat er heel veel symboliek in verstopt is, want er zit veel meer in het verhaal dan het lijkt.

Wat was je laatste miskoop?

Ik had laatst een beeldje gekocht, maar dat was binnen een week al kapot gegaan, doordat iemand er per ongeluk tegenaan stootte.

Wat is je favoriete app?
Spotify, want ik kan geen wereld bedenken zonder muziek. Mijn playlist heeft veel verschil in stijl, dus als die op shuffle staat heeft elk liedje een andere sfeer.

Welk gezelschapsspel vind je het leukste om te doen?

Ik vind het Keezenspel en Cluedo heel leuk. Het Keezenspel omdat het gezellig is en je het met een grote groep mensen kan spelen en Cluedo omdat ik vaak win en je er strategisch bij moet nadenken.

Tekst: Lotte Thijssen