Stichting Lalibela krijgt bijdrage uit Leiden

Stichting Lalibela, opgericht door schrijver Ton van Reen, kreeg onlangs een gift van Hogeschool Leiden. De stichting die allerlei projecten en initiatieven tegen armoede in het Ethioposche stadje Lalibela mogelijk maakt, mocht 3.600 euro bijschrijven.

Hogeschool Leiden houdt ieder jaar een wedstrijd tijdens het personeelsfeest. Het bestuur van de hogeschool doneert voor ieder deelnemend team een bedrag van 50 euro. Het winnende team mag vervolgens kiezen waar het geld naartoe gaat. In totaal deden 72 teams mee. Team Schotland won en besloot het geld, 3.600 euro, te schenken aan Stichting Lalibela.

Team Schotland koos voor Lalibela omdat de deelnemers wilden dat de bijdrage aan het goede doel ‘een plons te weeg zou brengen in plaats van een druppeltje’. “Daarom werd gekozen voor een relatief kleine stichting waar geen geld blijft hangen aan personeelskosten, maar waar alles door vrijwilligers wordt gerund”, zo schrijft Stichting Lalibela.

De stichting laat weten dat de gift volledig ten goede komt aan tien blinde universitaire studenten. “Zij krijgen als aanvulling op hun karige overheidsbeurs een maandelijkse bijdrage, aan het begin van hun studie een laptop met spraakprogrammatuur en begeleiding van een lokale vrijwilliger.”