Rendiz kan van start in oude SIF-gebouwen

Niemand heeft bezwaar aangetekend tegen de plannen van Rendiz om in de oude SIF-gebouwen onder meer een crematorium en een evenementenhal te beginnen. In januari komt er een nieuw dak op het pand.

Produceren staat er in het bestemmingsplan van de voormalige SIF-gebouwen. De eigenaar heeft echter heel andere plannen. Rendiz mikt op activiteiten met publiek. Een bestemmingsplanwijziging was nodig. Zes weken hebben de plannen ter inzage gelegen, de gemeente heeft geen enkele zienswijze binnen gekregen.

Het college moet formeel nog akkoord geven, maar niets staat de ontwikkeling van de nieuwe activiteiten in de weg. Er komt een crematorium met ontvangstruimte, een evenementenhal, een educatieruimte en, toch ook, een productieruimte.

Joep Gubbels, projectmanager bij Rendiz, wil nog niet op de zaken vooruit lopen, wel verklapt hij dat ze in januari van start willen gaan met het plaatsen van een nieuw dak op de gebouwen. “Bij Rendiz slopen we niks. We geven juist een nieuwe bestemming aan bestaande gebouwen.”

Als sociale onderneming zet Rendiz zich niet alleen in voor mensen, het geeft ook verwaarloosd vastgoed graag een tweede kans. Het liefst combineert het bedrijf deze twee doelen, zoals ook nu met het oude SIF-gebouw.

De gemeente kocht de voormalige buizenfabriek in 2009, plannen voor onder meer een tuincentrum en een duurzaamheidscentrum werden voortijdig afgebroken. In 2017 kocht Rendiz de gebouwen voor 800.000 euro.

Rendiz is bekend van onder meer de Ringoven in Panningen en Staatsie 1866 in het karakteristieke gebouw op station Horst-Sevenum.


Tekst: Marc van der Sterren