Jeugdwebsite Pemmers stopt

De lokale nieuwswebsite voor jongeren, Pemmers.nl, stopt ermee. De website bestaat tien jaar, maar vindt het tijd dat iemand anders het stokje overneemt om zo nieuw elan in de website te krijgen. Als er geen opvolgers worden gevonden, houdt de site vanaf 1 januari op te bestaan, zo laat voorzitter Jip Huijs weten.

De website werd tien jaar geleden opgezet door jongeren. Dat gebeurde in samenwerking met de gemeente en de Rabobank. “Al die jaren heeft een grote groep jongeren zich ingezet om de website tot een succes te maken”, schrijft het bestuur. “De tijd staat echter niet stil en daarom is pemmers.nl toe aan een nieuw concept.”

Voorzitter Huijs laat weten dat de site veel concurrentie ondervindt van andere media en dat dat ook te zien was in de bezoekerscijfers van de website. “De bezoekersaantallen dalen al een tijdje. We vissen veel in dezelfde vijver als verschillende andere media. Daarnaast is de animo binnen de organisatie minder aan het worden. De website is echt bedoeld voor jongeren en ik ben zelf nu 24 en er zijn ook nog oudere organisatoren. Wij behoren niet meer tot de doelgroep en dan is het lastig om ideeën te bedenken om weer populair te worden en de jongere generatie aan te spreken.”

De mensen achter Pemmers hebben al vaker geprobeerd opvolgers te vinden, maar dat was altijd zonder resultaat. “We hebben bijvoorbeeld berichten op Facebook gezet en we zijn op het Bouwens geweest, maar dat heeft allemaal niet geholpen”, vertelt Huijs. “We willen het stokje overdragen, maar er is niemand. We hopen dat iemand zich meldt. Het was altijd heel leuk om te doen, maar het is tijd voor anderen.” Jongeren die zich aangesproken voelen, kunnen zich melden bij Pemmers via info@pemmers.nl