Nieuwjaarswens

Het jaar 2020, waarin het onderwerp corona overheerste, is officieel voorbij. HALLO ging de straat op om te vragen waar iedereen op hoopt in het nieuwe jaar 2021. Marian Oomen uit Panningen heeft net als vele andere ondernemers momenteel de deuren van haar kapsalon gesloten. Haar dagen krijgt ze momenteel onder meer gevuld door veel te wandelen met haar viervoeters, die het helemaal niet erg lijken te vinden om er veel op uit te moeten gaan. Marian: "Ik wens voor het nieuwe jaar dat alle ondernemers snel weer hun deuren kunnen openen. Voor nu de beste wensen voor al mijn vrienden, familie en de mensen die ik tegenkom tijdens het wandelen met de hondjes en bovendien wens ik voor iedereen een coronavrij 2021."

Rob Bongaarts uit Egchel heeft één onderwerp dat hij écht belangrijk vindt en dat is 'duurzaamheid'. Hij wenst dat iedereen wat bewuster met het milieu omgaat in het nieuwe jaar en duurzamer gaat leven. Hij hoopt met name dat iedereen zijn plasticverbruik drastisch gaat verminderen. "Helaas liggen de oceanen vol met plastic afval, dit komt doordat we een plasticwerpmaatschappij zijn. Zelf ben ik hiermee heel bewust mee bezig. Ik verbouw mijn eigen voedsel, zo heb ik geen plastic nodig om groenten en fruit te verpakken, zoals in winkels vaak wél gebeurt. Ik hoop dat de supermarkten voortaan papier in plaats van plastic gaan gebruiken voor het verpakken van voedsel, want dat gaat net zo goed. Zo wordt aarde weer een klein stukje schoner."

De twee vrolijke dames Maike Korsten (l) uit Panningen en Jill Pubben (r) uit Reuver weten wel wat ze willen voor 2021. "We hopen dat alle winkels weer open gaan, zodat we weer eens lekker kunnen shoppen. En de kappers natuurlijk. En de terrasjes. We hopen vooral dat we weer gewoon leuke dingen kunnen gaan ondernemen en dat iedereen zijn eigen ding weer kan doen." Zelf werken ze bij een kledingwinkel in Panningen en ze hopen dat deze -en alle andere winkels- snel weer hun deuren kunnen openen en het straatbeeld weer wordt zoals het hoort te zijn.

Tekst en beeld: Roosje Delsing