15 vragen aan Maud Kessels

HALLO Peel en Maas stelde deze week 15 vragen aan: Maud Kessels. Deze 13-jarige Baarlose vertelt over de coronacrisis, vakantie en haar lievelingsmuziek.

Welk gezelschapsspel vind jij het leukst om te spelen?

Ik vind heel veel gezelschapsspellen leuk zoals kaarten, Uno en Monopoly. Maar ik hou ook erg veel van puzzelen, het liefste puzzels van 1.000 stukjes van Jan van Haasteren.

Hoe beleef jij deze coronacrisis?

Ik vind het maar saai. Je kunt met bijna niemand afspreken en ook gaan veel leuke dingen niet door zoals 'vastelaovend' en de kermis. Nu met de lockdown is het ook saai dat je niet naar school mag en alleen online lessen hebt. Ik mis de gezelligheid van mijn vriendinnen tijdens het fietsen naar school en het samenzijn met vriendinnen onder schooltijd.

Waar heb je het laatst de slappe lach om gekregen?

Ik heb zo vaak de slappe lach. Vooral als we met vriendinnen bij elkaar zijn en we allemaal lollig en melig zijn. We liggen dan soms zo in een deuk dat we achteraf niet eens meer waar het over ging.

Welk lied luister je het meest en waarom?

De laatste tijd heb ik natuurlijk veel kerstmuziek geluisterd. Het maakt niet uit welk liedje want ik ben helemaal fan van kerstliedjes. Ondanks dat 'vastelaovend' niet doorgaat ga ik nu toch al leuke vastelaovendliedjes luisteren. En de top 40 vind ik ook altijd erg leuk.

Wat doe jij het liefst als het heel koud is buiten?

Dan kruip ik lekker met een warme deken op de bank en kijk ik mijn favoriete serie op
Netflix. Momenteel is dat ‘The Vampire Diaries’. Een erg spannende serie en ik kan dan bijna niet stoppen met kijken. Lekkere warme chocomel en een wafel er nog bij en dan geniet ik echt.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Dat was een cadeau dat ik kreeg toen ik 11 jaar werd. Ik mocht toen met mijn vriendin Fleur (en onze moeders) naar Chantals Pyjamaparty in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat was echt leuk. Er waren superleuke artiesten en het was een geweldig feest. In onze pyjama’s natuurlijk.

Hoe was jouw kerstvakantie?

De kerstvakantie vond ik heerlijk, even niets met school en lekker de dingen doen waar je zin in hebt. Ik heb toch wel een aantal keer met dezelfde vriendinnen afgesproken en ook met ons gezin en de familie hebben we in klein gezelschap fijne kerstdagen gevierd. Met Oud en Nieuw heb ik met een paar vriendinnen een klein feestje gebouwd. Alles binnen de regels natuurlijk.

Wat kies je? Iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?

Dat lijkt me allebei raar maar dan zou ik toch kiezen dat ik hoor wat iedereen denkt. Het zou dan wel heel druk in mijn hoofd worden maar dan weet je wel wat anderen denken. Ook wel handig met toetsen maken.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?

Toen onze basisschool fuseerde met een andere basisschool in Baarlo leerde ik Wieteke kennen. Toen zaten we allebei in groep 7. En vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen hadden we al meteen een klik. En ook nu zijn we nog steeds vriendinnen!

Wat is je laatste miskoop geweest?

Ik ben niet iemand die heel vaak spullen koopt. Ik hou wel van shoppen maar dan koop ik niet zo veel. En als ik dan wat koop dan heb ik daar achteraf eigenlijk nooit spijt van.

Welke tip zou je iemand van jouw leeftijd geven om de coronatijd door te komen?

Probeer ondanks alle maatregelen toch veel contact te houden met je vrienden en vriendinnen. Bijvoorbeeld door middel van FaceTimen of WhatsAppen zodat je het toch nog gezellig hebt met elkaar. Probeer ook dagelijks wat sportiefs te doen zoals wandelen of een work-out. Zo blijf je fit.

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad?

Onze vakantie in 2019 naar Lanzarote. Dat was meteen mijn eerste vliegvakantie en we hadden een super de luxe hotel. Het was heerlijk weer en met het zwembad en strand zo dichtbij hebben. We echt genoten. Helaas ben ik op het einde van de vakantie flink op mijn hoofd gevallen waardoor ik met een hersenschudding werd opgenomen in het ziekenhuis daar. Dat vond ik best spannend en het was niet zeker of we al terug naar huis mochten vliegen. Gelukkig is het uiteindelijk goed afgelopen.

Welke serie of film moet iedereen gezien hebben?

Zoals ik al zei ben ik nu helemaal fan van ‘The Vampire Diaries’, als je van een spannende serie houdt moet je die echt zien. Maar ik vind op televisie ‘Wie is de Mol’ ook heel erg leuk om te kijken. We maken dan ook altijd een poule met de familie in de 'Wie is de Mol-app'.

Wie of wat neem jij mee naar een onbewoond eiland?

Dan zou ik al mijn vriendinnen meenemen en dan maken we er een heerlijke chill vakantie van. Met een paar tenten, genoeg eten en drinken komen we samen de tijd denk ik goed door.

Wat was de leukste dag van de zomervakantie?

In de zomervakantie zijn eigenlijk wel alle dagen leuk. Maar misschien vond ik de eerste dag wel het leukste. Na school zijn we eerst nog met een paar vriendinnen lekker gaan lunchen en hebben we ’s avonds gezellig bij elkaar gezeten. Het idee dat je dan nog zoveel weken vrij hebt maakt dit denk ik wel de leukste dag.

Tekst: Lotte Thijssen