Huisvestingsproblemen bij Omroep P&M

Doordat de verkoop van de voormalige bibliotheek in Panningen nog niet rond is, komt de in hetzelfde pand gehuisveste Omroep P&M in de problemen. Er moeten aanpassingen gedaan worden aan het pand, zodat de medewerkers hun werk kunnen doen. Dat blijkt uit een brief van Lokaal Peel&Maas-raadslid Wie Naus aan het College van B&W van Peel en Maas.

De lokale omroep is al jaren gehuisvest in de voormalige schuilkelder onder de oude bibliotheek in Panningen. Nadat de bieb verhuisde naar het Huis van de Gemeente, mocht de redactie van de omroep een deel van de oude bibliotheek op de begane grond gaan gebruiken. Het gebouw werd door gemeente Peel en Maas van de hand gedaan en gegund aan een ondernemer. De koop is echter nog niet rond, omdat er verborgen gebreken aan het pand zijn ontdekt. De gemeente en de koper zijn hierover nog in gesprek.

Omroepmedewerkers hebben in een brief aan Lokaal Peel&Maas laten weten dat het nodig is om aanpassingen aan het gebouw te doen, aldus Naus. Deze zijn echter moeilijk realiseerbaar, omdat door het uitblijven van een definitieve verkoop nog niet duidelijk is wat er met de overige ruimtes in het pand gaat gebeuren. "In een brandbrief aan de gemeenteraad heeft het bestuur van de omroep vrij recentelijk kenbaar gemaakt hoe nijpend de problemen zijn", schrijft het raadslid aan het college.

STREAMER: Oplossing of alternatief

Wie Naus wil daarom van het college weten of zij vindt dat Omroep P&M recht heeft op een gebouw waar ze haar activiteiten adequaat kan uitvoeren "en die ook ARBO technisch gezien voldoen aan de eisen van deze tijd". Ook vraagt hij zich af of het college afspraken heeft gemaakt in de koopovereenkomst dat de omroep dezelfde ruimtes op dezelfde locatie mag blijven gebruiken. Daarnaast stelt hij de vraag of het college bereid is om op korte termijn samen met de omroep en de potentiƫle koper te gaan zoeken naar een adequate oplossing van de huisvestingsproblemen die zijn ontstaan, en of anders een alternatieve ruimte beschikbaar stellen een mogelijkheid is.

Het college neemt de vragen in behandeling.