Buutte aan de deur

Omdat de carnavalsactiviteiten dit jaar vanwege corona niet door mochten gaan, heeft De Kwaj Leiding, zes artiesten die namens Jong Nederland in Helden al jaren optreden tijdens de zittingen van carnavalsvereniging de D├Ârper Kuus, een buutte uitgevoerd op afspraak aan de deur. Bij maar liefst 44 huishoudens kwamen de artiesten aan de deur met een buutte ge├»nspireerd op het thema corona.

Volgens Max Max Dautzenberg was het geweldig om langs de deuren te gaan. "Het is een stuk persoonlijker. Normaal sta je in een grote zaal met veel mensen en nu stonden we voor kleine groepjes. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen van mensen en dat deed ons ook goed. We hebben toch een beetje het carnavalsgevoel kunnen brengen bij de mensen. Daar ging het bij mij het meeste om", legt hij uit.
Ook de sfeer was volgens hem goed. "We hebben als groep hier echt naar toe gewerkt de afgelopen weken. En het was tussen de buuttes echt gezellig en bij de mensen ook. De mensen konden het echt waarderen dat we in deze kou bij hun aan de deur een kleine buut kwamen doen. We kregen ook vaak een drankje of hapje aangeboden. Hierdoor konden we nog even gezellig een praatje doen voordat we naar de volgende gingen."

Beeld: Jac Willekens