De poppen aan het dansen in het Panningse Café Tinus

Twee boa's stonden met hun mond vol tanden toen ze zaterdagavond 13 februari een 'vol' Café Tinus binnenstapten om boetes uit te delen. Het bleek namelijk een café vol met verkleedde paspoppen. Kroegeigenaar Martijn Lacroix wilde op deze manier toch een beetje een carnavalsgevoel creëren in het centrum van Panningen.

Lacroix zag het idee van een volle kroeg met paspoppen op televisie bij een kroegeigenaar in Den Bosch en was direct enthousiast. "Ik vond het echt een leuk idee om een carnavalssfeer te creëren. We mogen al weinig meer en ook de carnaval kon niet doorgaan. Op deze manier ziet iedereen die voorbij loopt toch een beetje gezelligheid en ik hoopte zo een positieve 'vibe' aan het centrum van Panningen te kunnen geven."

Lacroix nam contact op met de eigenaar van Snuffelshop Gediam die carnavalsspullen verkoopt en hij was ook enthousiast. Ze verhuisden zijn verkleedde poppen naar de kroeg. Lacroix: "Ik heb lichten geïnstalleerd die op de poppen schijnen, zodat ze extra goed zichtbaar waren. Ook heb ik buiten een muziekbox neergezet waaruit carnavalsmuziek klonk tijdens de carnavalsdagen." Lacroix zegt dat er veel animo was voor het spektakel. "Vele mensen zijn langsgekomen om hun neuzen tegen het raam te drukken. Door de carnavalsmuziek en de poppen hadden de mensen, die binnenstapten om eten te komen afhalen, toch een beetje het idee dat ze in een gezellige en volle kroeg stonden."

Op carnavalszaterdag gebeurde er nog iets bijzonders café Tinus. In de avond liep Lacroix vanuit de keuken de kroeg in, toen er ineens twee personen binnen kwamen lopen. Niks geks, dacht hij op het eerste moment. Totdat hij zag dat ze in het blauw waren gekleed en een boze blik hadden op hun gezicht. "Het waren twee boa's die voorbij reden en dachten dat er een feestje bezig was. Ze besloten naar binnen te stappen en waren klaar om boetes uit te delen." Maar toen de boa's zagen wat er werkelijk aan de hand was, ontdooiden ze snel en ontstond er een glimlach op hun gezicht. "Ze vonden het een leuk idee en maakten zelfs foto's voor collega's." Voor de ondernemer was het al met al een geslaagde carnavalsactie.

Tekst: Roosje Delsing
Beeld: Jac Willekens