15 vragen aan Juliëtte van Deursen

HALLO Peel en Maas stelde 15 vragen aan Juliëtte van Deursen ui Meijel. Deze 12-jarige vertelde vertelde over haar het coronavirus, haar droomberoep en haar leukste vakantie.

Wat doe je het liefst na school?

Als ik na school thuiskom, dan moet ik eigenlijk huiswerk maken, maar ik zou liever willen chillen op de bank met mijn iPad of tv kijken.

Wat kies je: als je schrikt leg je een ei of je wordt altijd op straat achtervolgd door een draaiorgel?

Moeilijke keuze, maar ik kies voor een ei leggen want de hele tijd achtervolgt worden door het geluid van een draaiorgel lijkt me irritant.

Wat is het lekkerste dat je ooit hebt gegeten?

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is sushi in Eindhoven na een middag winkelen met mijn moeder. Sushi met garnaal is mijn favoriet.

Wat doe je het liefst als het buiten sneeuwt?


Dan blijf ik binnen, want ik hou niet van de kou. Daarnaast ben ik afgelopen weekend buiten geweest, maar toen ben ik twee keer gevallen dus dat was geen goede actie.

Welk liedje kun je heel de dag door horen?

Ik heb een lijst van liedjes in Spotify die ik vaak luister tijdens het huiswerk maken. Pay-phone van Maroon5, One to many van Pink, Night Changes van OneDirection en Never ending story van Stranger Things staan daar onder andere in. Van deze liedjes word ik vrolijk en daardoor is het huiswerk maken minder erg.

Hoe ga jij om met het coronavirus?

Door het coronavirus ben ik veel thuis, zeker ook omdat we niet naar school mogen. Gelukkig kan ik appen en gamen met vriendinnen en kunnen we zo contact houden. Maar natuurlijk is het veel leuker om elkaar in het echt te zien, hopelijk kan dat weer snel.

Wat kies je? Je moet alle klinkers heel lang uitspreken of je hebt maar één dag weekend?

Ik kies alle klinkers heel lang uitspreken, want ik vind twee dagen weekend al kort, laat staan één dag weekend. Ik zal dan wel veel typen en schrijven in plaats van dingen zeggen.

Wat is jouw droomberoep?

Ik heb niet echt een droomberoep. Wel zou ik graag met andere mensen willen samenwerken en niet een beroep waarbij je alleen achter de computer zit.

Waarvoor ben je aan het sparen?


Ik ben niet aan het sparen voor iets groots, maar ik koop wel Robux in het spel Roblox. Hiermee kun je spullen kopen voor je wereld in Roblox. Ook koop ik af en toe fidget toys, bijvoorbeeld spinners.

Wat was jouw leukste vakantie?

In 2019 zijn we in de carnavalsvakantie met mijn hele familie naar Egypte geweest, omdat mijn opa en oma veertig jaar getrouwd waren. Dat was heel gezellig. Het was lekker warm dus we hebben veel gezwommen. En er was een glijbanenpark met grote glijbanen.

Wat vind je het leukste spelletje?

Het leukste spel vind ik Cluedo met het hele gezin. In dit spel is iemand vermoord en je moet uitvinden door wie, waar en hoe. Het is een spannend spel en je moet goed nadenken. Op de iPad is mijn favoriete spel Roblox, dit kun je online spelen met vrienden. Je bent een poppetje en je kunt verschillende spellen spelen met je vrienden en je kunt je eigen game maken. Deze game kunnen dan andere spelers ook weer spelen.

Wat is de beste film of serie die je ooit gezien hebt?


Stranger Things op Netflix is mijn favoriete serie. Het is een science fiction/horror serie over een groep vrienden die in een dorp wonen waar mensen verdwijnen en een meisje bovennatuurlijke krachten krijgt. Het is heel spannend en ik kan niet wachten op seizoen 4 dat in augustus uitkomt.

Welke hobby’s heb je?

Twee keer in de week doe ik klassiek ballet bij balletstudio Loes in Deurne. Nu in de coronatijd heb ik online les. We zijn bezig met het instuderen van het Zwanenmeer, deze gaan we in het najaar uitvoeren. Afgelopen jaar zouden we Mary Poppins uitvoeren, maar door corona is dit veranderd in een dansfilm, welke we thuis kunnen kijken. Op vrijdag dans ik bij Fresh in Meijel hip hop. Dit is heel anders dan ballet, maar daardoor juist heel leuk.

Wat is jouw grootste blunder?

Ik heb geen blunders of ieder geval kan ik me er geen herinneren.

Met wie zou je wel eens van leven willen ruilen?

Met Millie Bobby Brown, zij speelt het meisje Eleven in Stranger Things en heeft krachten. Het lijkt me heel leuk om in een serie te spelen en deel uit te maken van de groep acteurs en om samen met hun een goede aflevering op te nemen en daarna op de set samen te kletsen.

Tekst: Lotte Thijssen