Heldenaar Luuk Driessen overnacht in zelfgemaakte iglo

Luuk Driessen uit Helden heeft samen met zijn drie kinderen een iglo in zijn tuin gebouwd. Na enkele uren eraan te hebben besteed, konden de vier mannen woensdag 10 februari de wedstrijd tussen Ajax en PSV in de iglo bekijken. In de nacht van zondag 14 februari sliep Luuk zelfs in het bouwsel.

In 2010 bouwde Luuk al eens eerder een iglo met zijn kinderen. Daarvoor gebruikten ze grote kunststof bakken die ze vol schepten met sneeuw. "De bak draaiden we om en een grote samengeperste blok sneeuw was het resultaat. De blokken plaatsten we in een cirkel en de tweede rij stapelden we iets verder naar binnen, totdat er zich een iglo vormde. De iglo werd toen wel groot, maar iets te puntig."

Nu elf jaar later wilde Luuk met dezelfde werkploeg weer een iglo maken. "Aangezien er nu minder sneeuw was besloten we halve blokken te maken. Bij het stapelen hebben we de blokken per rij steeds schuiner gezet en flink gevoegd met nat gemaakte sneeuw. Door steeds kleinere blokken te gebruiken, goed te voegen en regelmatig nat te sproeien konden we de iglo nu wel mooi rond maken." De diameter aan de binnenkant is ongeveer 2,5 meter en de hoogte is 1,90 meter. Ook hebben ze de binnen- en buitenkant versierd met lampjes.

In 2010 wilde Luuk ook al in de iglo slapen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. Nu was hij erop gebrand dit wel te doen. "Op zondagavond heb ik een picknickdeken en een stuk overgebleven vloerbedekking in de iglo gelegd. Een slaapmatje en slaapzakken waren vervolgens voldoende voor een heerlijke warme nacht in de iglo. Het was zeker voor herhaling vatbaar."

Beeld: Jac Willekens