Drie inwoners Peel en Maas richten lokale afdeling D66 op

Omar El Khader, Nina Selen en Noah Sijben hebben gezamenlijk het initiatief genomen om D66 Peel en Maas op te zetten. Ze willen meedingen met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 en geven aan potentie te zien in de partij.

Bij de landelijke verkiezingen hebben in Peel en Maas 3.054 inwoners hun stem op D66 uitgebracht. Volgens de initiatiefnemers Omar, Nina en Noah zit er daarom potentie in een lokale afdeling van D66. Inmiddels hebben tien personen aangegeven samen te willen werken aan het opzetten van de lokale partij. "Peel en Maas snakt naar een sociaal liberaal geluid en dat is juist wat wij willen inbrengen met een frisse, vernieuwende blik op de gemeente. We voelen ons enorm gesteund door de enthousiaste reacties. In de komende maanden gaan de leden van D66 Peel en Maas een lijstrekker kiezen en starten we diverse werkgroepen om te komen tot een mooi verkiezingsprogramma. We gaan hiervoor in gesprek met inwoners en ondernemers uit de gemeente", aldus de initiatiefnemers.

De 17-jarige Nina Selen uit Kessel heeft zich bij D66 aangesloten om zich hard te maken voor de toekomst van een nieuwe generatie inwoners van Peel en Maas. "Wij willen een toekomst waarin iedereen een betaalbaar huis kan vinden in onze gemeente, we echt werk maken van een klimaatneutraal Peel en Maas en iedereen dezelfde kans krijgt, waarbij het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wie je bent."

Dat geldt ook voor de 17-jarige Noah Sijben uit Helden. Hij vindt dat het tijd wordt voor een nieuw verfrissend geluid in de raad van Peel en Maas. "Ik ben lid geworden van D66 nadat Sigrid Kaag zich heeft gekandideerd als lijstrekker van D66. Zij is voor mij een groot voorbeeld op het gebied van Europa, klimaat en onderwijs. We moeten niet achterover leunen, maar juist nu de gemeente klaarmaken voor onze toekomst. Nu niks doen, zou kunnen betekenen dat Peel en Maas een krimpregio wordt. Ik denk met een jonge en verfrissende blik een progressief beleid in Peel en Maas te kunnen bewerkstelligen. Ik ben enorm enthousiast en samen gaan we dit realiseren", legt Noah uit.

Omar El Khader (45) uit Helden brengt de nodige ervaring binnen D66 Peel en Maas. In Rotterdam heeft hij bij de D66-fractie gewerkt. Inmiddels woont hij ruim vier jaar in Helden en is hij sinds 2020 bestuurslid bij D66 Limburg. "De afgelopen maanden merkte ik dat er een enorme voedingsbodem voor een D66-geluid aan het ontstaan was in Peel en Maas. Ik ging mij hardop afvragen waarom er in deze gemeente nog geen D66-fractie actief was. Na enkele gesprekken met het afdelingsbestuur, omliggende D66-afdelingen en enkele leden heb ik besloten mee te gaan doen. In de essentie gaat het om het gezamenlijk creƫren en behouden van een fijne, gezonde en veilige woon-, leef- en werkomgeving, waarin iedereen mee mag en kan doen. Nu en in de toekomst. Daar wil ik mij met een progressieve inslag voor de inwoners en ondernemers van Peel en Maas voor inzetten."

Tekst: Jeanine Hendriks