Predicaat Hofleverancier voor 100-jarig Joordens Zaden

Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' te verlenen aan Zaadbedrijf Joordens Zaden in Kessel bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Burgemeester Delissen-van Tongerlo heeft op vrijdag 2 april namens Gouverneur Bovens de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de directie van de onderneming.

In 1921 was Johannes Joordens grondlegger van de firma J. Joordens’ Zaadhandel B.V. met als doel het in en verkopen van zaden. In de jaren 30 groeide het bedrijf uit tot een zaadgroothandel met eigen producties en selectiewerk. In de jaren 70 trad de derde en laatste generatie toe tot het familiebedrijf. J. Joordens’ Zaadhandel B.V. heeft zich gespecialiseerd in het kweken van resistente groenbemesters.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt. De firma J. Joordens’ Zaadhandel B.V. is de vierde onderneming in de gemeente Peel en Maas die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren.