Technische staf Peelpush krijgt nieuw vorm

De technische staf van Eredivisie volleybalteam Peelpush Dames 1 uit Meijel krijgt voor volgend seizoen 2021-2022 nieuw vorm. Wilfred Jacobs stopt na dit seizoen als trainer/coach en Robin van Rijswijck is als nieuwe trainer aangesteld.

De combinatie Wilfred Jacobs en Johan Leenders als hoofdtrainers/coaches van VC Peelpush is volgend seizoen niet meer. Aan het einde van dit seizoen stopt Wilfred Jacobs namelijk als trainer/coach bij de club uit Meijel. “Na drie jaren Peelpush heb ik besloten om te stoppen. Graag had ik nog een seizoen door willen gaan met dit team en deze staf maar door werkzaamheden buiten volleybal kan ik geen 100 procent belofte doen voor komend seizoen. Ik kijk terug op fijne jaren bij deze mooie club en ik wens het team, de staf, het bestuur en alle vrijwilligers heel veel succes en plezier toe voor de toekomst. Voor nu ga ik genieten van de laatste wedstrijden en daarna blijf ik Peelpush zeker volgen.”

Met het zicht op volgend seizoen is er inmiddels een nieuwe trainer in beeld gekomen in Sporthal De Körref in Meijel: Robin van Rijswijck. Hij is geen nieuw gezicht voor de club; hij is al eerder in zijn volleybalcarrière als trainer-coach betrokken geweest bij Peelpush Dames 1 en 2. Daarnaast werkt Robin al een aantal jaren samen met Johan Leenders bij de volleybalklas van Venlose scholengemeenschap OGVO, waar hij tevens als docent LO werkzaam is. “Het begon toch wel weer een beetje te kriebelen. De link naar Peelpush was nooit echt verdwenen aangezien ik twee keer in de week met Johan de Volleybalklas train. Je hebt het dan al snel over de wedstrijd van afgelopen weekend. Daarnaast krijg je niet snel de kans om op een dergelijk niveau alleen als trainer aan de slag te gaan. Meestal hoort een coachende rol daar dan al snel bij en dat is iets wat ik, gezien de jonge leeftijd van mijn kinderen, juist niet wil. Als een warme club als Peelpush je dan deze uitdagende mogelijkheid biedt, kun je bijna niet weigeren.”

Johan Leenders blijft hoofdtrainer/coach en zal ook betrokken blijven bij Peelpush Heren 1 en bij Peelpush Dames 2. Daarnaast blijft Johan het technisch kader van Peelpush ondersteunen.

Beeld: Wim Simons