Peter Joosten wint Cultuurprijs Peel en Maas

Peter Joosten heeft op vrijdag 30 november de Cultuurprijs Peel en Maas gewonnen. De Kesselnaar is onder meer bedenker van de KinjerKraom van L1 en medeoprichter van het P&M Liedjesfestival. De Publieksprijs en Aanmoedigingsprijs gingen op de avond allebei naar Omroep P&M. Gemeente Peel en Maas is organisator van de uitreiking.

Peter Joosten stond aan de basis van onder meer de KinjerKraom, het jeugdprogramma dat van 1997 tot 2013 op provinciale zender L1 te zien was. Uit het programma vloeiden onder meer het Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival en het Kinjer OLS voort. Verder is Joosten mede-initiator van het Kesselse liedjesfestival Krômme Gölde Konkoer en het P&M Liedjesfestival. Ook schreef en regisseerde hij de Sinterklaas-musicals die de afgelopen drie jaar in Kessel werden opgevoerd. Joosten is tegenwoordig nog actief bij onder meer Den Soeten Inval, Poppodium Kessel, Denktank Erfgoed Peel en Maas en hij is adviseur bij FunPop.

Omroep P&M ontving tijdens de uitreiking de Stimuleringsprijs en de Publieksprijs. Hoofdredacteur Bart Nelissen liet weten trots te zijn op de prijzen. "Wat een mooie prestatie en een groot compliment voor alle medewerkers en iedereen die in de afgelopen 25 jaar een steentje heeft bijgedragen. Het geeft weer nieuwe energie om er tegen aan te gaan", schreef hij op Facebook.

Het was de 28e keer dat de gemeente de Cultuurprijs uitgereikt heeft.

(Foto: Dick Holthuis)