Frank Leenders uit Meijel hangt spandoek voor woning

Frank Leenders woont al jaren noodgedwongen met zijn moeder in een houten chalet aan de Berkenheg in Meijel. Hij wil het liefst op die locatie een eigen plek op een woonwagenkamp. Gemeente Peel en Maas heeft adviesbureau Nijbod ingeschakeld om onderzoek te doen naar de behoeften aan woonwagenstandplaatsen in de gemeente. Leenders vindt het frustrerend dat hij nog steeds niets van de gemeente heeft gehoord en heeft daarom een spandoek voor zijn woning gehangen.

Ondanks dat Frank totaal geen binding heeft met het dorp, wil hij graag aan de Berkenheg blijven wonen, maar wel in een woonwagen in plaats van een houten chalet. Het adviesbureau Nijbod is momenteel aan het onderzoeken op welke locaties behoefte is naar woonwagenstandplaatsen. Volgens Frank duren de uitkomsten te lang en hoort hij niks van de gemeente. Daarom heeft hij voor zijn woning een spandoek gehangen waarop hij zijn kritiek uit. Met de spandoeken hoopt de familie een reactie van de gemeente uit te lokken. Toch is Frank er niet op gerust dat die reactie er komt. "Wij voelen ons gediscrimineerd door de gemeente. Al twee jaar lang worden allerlei vergunningen die ik aanvraag, voor onder andere het organiseren van een markt, door de gemeente afgewezen. De gemeente doet helemaal niks", geeft hij aan. "We moeten zelf bellen als we wat willen weten over het onderzoek naar de woonwagenplaatsen. We hebben ook contact met de stichting Woonwagen Belangen en de ombudsman. Hij geeft aan dat de gemeente moet opschieten, omdat er anders boetes volgen."

Frank stelt dat hij ook door het dorp gediscrimineerd wordt. "We hebben totaal geen contact met de inwoners van Meijel. Ze kijken ons met de nek aan. Regelmatig worden onze bloempotten vernield op ons terrein. Toch zou ik niet willen verhuizen, we wonen hier goed aan de rand van het dorp."

Gemeente Peel en Maas laat weten dat het rapport van Nijbod nog niet gereed is. Mede op basis daarvan worden vervolgstappen bepaald.

Tekst: Jeanine Hendriks