Collega's Natasja en Alia lopen van Venray naar Nijmegen als steun voor borstkankerpatiënten

De twee collega’s Natasja Vaasen uit Maasbree en Alia Achour uit Venray, liepen zaterdag 20 november van het ziekenhuis in Venray naar het ziekenhuis in Nijmegen om te laten zien dat mensen die door kanker zijn getroffen er niet alleen voor staan. Met de wandeling probeerden ze een bedrag op te halen voor het onderzoek naar borstkanker.

Drie vriendinnen van Alia Achour kregen onlangs tegelijkertijd de diagnose borstkanker. "Dan besef je heel goed dat het iedereen kan overkomen en dat het heel belangrijk is om borstkanker zo vroeg mogelijk op te sporen. Daarnaast wilden we ze met onze actie een hart onder de riem steken en ze laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Dat we er voor hen zijn en dat wij met hen mee willen ‘vechten’, vertelt Alia.

Ook Natasja kent veel vrouwen die met deze ziekte te maken hebben gehad, en wandelde samen met Alia voor de vrouwen die nog aan het vechten zijn. "Hopelijk komt er ook een oplossing om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te krijgen. We weten niet hoe de toekomst voor onze vriendinnen en kennissen zal zijn, maar al wandelend haalden we geld op voor de ziekte die hen treft. Ondertussen genoten we van deze speciale tocht die we zo vaak hebben gereden met de auto. Met deze actie willen we de toekomst voor borstkankerpatiënten verbeteren’’, aldus Natasja.
De dames hebben tot nu toe 536 euro opgehaald.