Horecaondernemer zet 'Corona Ruilkans' actie op touw

Rudy Gommans, horecaondernemer van De Heere van Meijel (Meijel), en mede-eigenaar van De Vermaekerij (Maasbree) bedacht een ruilactie rondom de coronacrisis, naar het ruilprincipe van K. MacDonald (One Red Paperclip): de 'Corona Ruilkans'. Met de ‘Corona Ruilkans’ actie wil hij geld ophalen voor de zorgsector en op een positieve manier aandacht vragen voor de uitdagingen in zowel de zorg, als de horeca.

“Positiviteit is de beste brandstof die er is om een individu (of gemeenschap) gaande te houden. Daarbij hoop ik met deze actie geld op te halen dat ten goede komt aan de ontwikkeling van de ic's en de zorgmedewerkers in Nederland. Daarmee los ik het probleem zeker niet eigenhandig op, maar kan ik wellicht wel anderen inspireren om meer te denken vanuit de oplossingsgedachte”, aldus Rudy Gommans.

Met een rugzak en een rode paperclip is de actie op maandag 23 november van start gegaan in
Limburg en heeft de ruilactie al een pakket met een geschatte waarde van 600 euro opgeleverd. “We hebben maandag een reis gemaakt vanuit Meijel naar Maastricht. Diverse personen uit de horecasector en zorgsector hebben hun grootste zorgen met ons gedeeld en die hebben we verzameld in een rugzak. Deze ‘rugzak vol met zorgen’ vertelt aan het einde van de actie het gemeenschappelijk verhaal van ons allen. Daarnaast hebben we iedere persoon gevraagd of ze iets willen ruilen tegen de rode paperclip (of wat op dat moment het ruilitem was) om zo de waarde van de actie te vermeerderen. Op dit moment is een pakket van onze leveranciers het laatste ruilmiddel in de rij.”

Hoeveel de actie uiteindelijk op moet leveren? Rudy: “Mijn belangrijkste doel is dat de actie voor veel positieve aandacht gaat zorgen rondom de coronacrisis voor zowel de zorgsector als de horecasector en natuurlijk hoop ik ook op een mooi product dat we tussen Kerst en Nieuwjaar middels een veiling omzetten in keiharde euro’s die volledig ten goede komen aan de ontwikkeling van de ic’s en de zorgsector in Nederland. Hoeveel? Ik heb goede hoop op een bedrag met minimaal vier nullen voor de komma.”