Vraagtekens rondom vergunning café D'n Dolle

Gemeente Peel en Maas geeft café D’n Dolle uit Maasbree voorlopig geen horecavergunning, zo laat de gemeente weten. Uitbater van het café, Kwint Nelissen, heeft dit vrijdag 30 november vernomen. Hij is het oneens met de beslissing en wil naar de rechter stappen.

Nelissen vindt dat de gemeente de vergunning gewoon moet verstrekken. “Ik heb geen strafblad, dus ik zou gewoon dezelfde rechten moeten hebben als andere ondernemers. Naar mijn mening heeft de gemeente dus geen grond om de vergunning te weigeren.” Een woordvoerder van gemeente Peel en Maas reageert desgevraagd dat er wel formele gronden zijn waarop de horecavergunning voorlopig wordt geweigerd. “Maar vanwege privacyredenen kunnen we hier geen mededelingen over doen”, aldus de woordvoerder.

In het verleden is Nelissen wel in aanraking geweest met de politie. “In mijn jonge jaren heb ik natuurlijk wel eens dingen gedaan die niet mogen, maar dit waren geen ernstige vergrijpen”, aldus Nelissen. Eenmaal had hij te veel gedronken en zat hij in een auto, maar was hij volgens eigen zeggen niet de bestuurder. “Daarnaast heb ik een keer 3,5 dag in voorarrest gezeten en heb ik, volgens de gemeente, hen beledigd middels een Facebook-bericht. Maar daar heb ik me voor verantwoord en ik heb er geen strafblad aan overgehouden.”

Het meest kwalijke vindt Nelissen dat de gemeente informatie over hem heeft doorgespeeld gekregen van politie Peel en Maas. ‘’Zomaar informatie over mij opvragen en doorsturen naar de gemeente mag gewoon niet. Dat is schending van privacy”, aldus de jonge Baarlonaar. Volgens de gemeente is hier geen sprake van. “Het is onderdeel van de toetsingsprocedure dat politieregisters worden geraadpleegd, dit is dus niet anders gegaan dan normaal.”

De Baarlonaar is ervan overtuigd dat hij een sterke zaak heeft. Hij wil de gemeente voor het gerecht dagen om zodoende toch een horecavergunning te krijgen en de schade op hen te verhalen. “Ik kan hierdoor niet open en mis dus omzet. Daarnaast moet ik een hoop kosten maken voor de rechtszaak.” De gemeente benadrukt dat de weigering voorlopig is en hij twee weken heeft om zijn zienswijze in te dienen. “Uiteraard staat het meneer Nelissen vrij om naar de rechter te stappen, wij staan echter altijd open voor de dialoog”, zegt de woordvoerder.

In augustus heeft Nelissen het café, dat lang bekend stond als De Mök, geopend. Hij wilde in eerste instantie onder de vergunning van de vorige uitbater, de heer Abdullah uit Grubbenvorst, aan de slag. Dit werd door de gemeente geweigerd. Het pand van eigenaar Wien Hermans heeft de afgelopen jaren verschillende uitbaters gehad. Jarenlang was het café De Mök, begin 2017 werd het onder de nieuwe eigenaar Jan Trepels Eetcafé Jans. Tot afgelopen zomer had het Griekse restaurant Mediterranos er zijn intrek