Bevo kan nieuwe vloer gaan leggen

Handbalclub Herpertz Bevo Hc kan een nieuwe vloer gaan leggen in sporthal De Heuf. De gemeenteraad besliste op dinsdag 4 december dat de gemeente een bijdrage van 50.000 euro doet aan de Panningse handbalvereniging. Bevo liet eerder weten dat de huidige vloer een gevaar oplevert voor de gezondheid van de leden.

Aanvoerder Pim Augustinus was bij de raadsvergadering van dinsdag 12 november, toen het voorstel al werd besproken, aanwezig om de noodzaak van de nieuwe vloer duidelijk te maken. Een meerderheid van de partijen gaf toen al aan om, net als het College van B&W, in te kunnen stemmen met de bijdrage. PvdA/GroenLinks had langer nodig om de beslissing te kunnen nemen. Die partij liet bij de vergadering op 4 december weten toch in te stemmen met het voorstel. Peter Craenmehr van AndersNu wilde de gemeentelijke bijdrage omvormen tot lening, maar dat werd niet ondersteund door de andere partijen. CDA, Lokaal Peel&Maas en VVD stemden wel in met het voorstel van het college.

De verouderde vloer zorgde voor behoorlijk wat problemen bij leden van Bevo. De NOC*NSF keurde de ondergrond af en verschillende spelers liepen blessures op, zo gaf de club aan. Bevo huurt sinds 2006 de accommodatie van De Heuf BV, maar is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. De vereniging wist de laatste jaren echter de begroting maar net sluitend te maken, waardoor bijdragen vanuit de provincie en gemeente nodig was voor de nieuwe vloer. Craenmehr stemde wel voor de gemeentelijke bijdrage, maar liet weten dat alleen te doen omwille van de gezondheid van de sporters.

De nieuwe vloer kost 101.000 euro. Provincie Limburg zegde eerder al een bijdrage van 40.000 euro toe. Met de bijdrage van 50.000 euro van de gemeente blijft er 11.000 euro over die de club zelf bijlegt. Bevo gaf eerder aan zo snel mogelijk te willen beginnen met het aanleggen van de nieuwe vloer.