Appartementen gepland in Ringovenpark Panningen

In het Ringovenpark in Panningen moeten 27 appartementen gaan verrijzen. Jongen Projectontwikkeling is verantwoordelijk voor de bouw van de appartementen. De verkoop start begin volgend jaar, zo laat Jongen weten. Als meer dan de helft verkocht is, worden de appartementen daadwerkelijk neergezet.

Het voornemen van Jongen is om te beginnen met bouwen, zodra meer dan de helft van de appartementen verkocht is. “Daarom weten we niet precies wanneer we gaan beginnen met de bouw”, laat projectmanager Ben Schepers weten. “Dat is afhankelijk van de verkoop. Daar gaan we begin volgend jaar mee beginnen. Het liefst starten we uiteraard zo snel mogelijk met het bouwen.”

Zo’n tien jaar geleden lag er al een plan om appartementen te bouwen op de locatie. De crisis gooide echter roet in het eten, waardoor de bouw werd uitgesteld. De bestemming op de grond is echter nog hetzelfde en dus kan Jongen zonder naar de gemeente te hoeven de appartementen neerzetten. Met de komst van de nieuwe woningen, verdwijnt de parkeerplaats die nu nog aan de Kerkstraat ligt.

Twee jaar geleden zorgde de komst van tien tijdelijke Heijmans ONE-woningen voor onrust bij omwonenden. In die tijd werd Actiegroep Behoud het Ringovenpark opgericht om de woningen tegen te houden. Voorzitter van die groep was aanwonende van het Ringovenpark Michel van Lieshout. Hij heeft al kennis genomen van de de plannen voor de 27 appartementen. “Ik heb begrepen dat Jongen nog contact met de buurt en mij gaat opnemen. Dat lijkt me ook wel raadzaam. Dat de buurt weet wat er gaat gebeuren en dat er overleg is. Ik hoor graag van ze.”

Van Lieshout snapt dat Jongen in haar recht staat met het bouwen van de appartementen. “Dat neemt niet weg dat er weer een stuk park wordt weggenomen”, laat hij weten. “Zo blijft er niets van over. De sociale functie is door de komst van de tijdelijke woningen al aangetast en nu wordt er weer een stuk van het park afgesnoept. Het komt de leefbaarheid in Panningen niet ten goede.”