15 vragen aan Kyra van Ophoven

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week is dat Kyra van Ophoven uit Panningen.

Naam Kyra van Ophoven
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Panningen
School het Bouwens

Hoe verras je iemand het liefst?
Ik verras iemand het liefst op een onverwachts moment, omdat het dan extra leuk is. Zelf hou ik ook wel van verassingen, maar niet als mensen ver van tevoren al gaan vertellen dat ze een verrassing hebben, dan word ik heel nieuwsgierig en wil ik het ook weten.

Wie zijn jouw helden?
Ik heb niet echt helden, maar een groot voorbeeld is Pixie Cold die bekend is van Instagram. Ze inspireert mij met haar tekeningen en om wie ze is. Ik vind haar een sterke vrouw, waar ik veel respect voor heb, omdat ze een moeilijke tijd heeft gehad waarin ze altijd positief bleef. Dat bewonder ik.

Wat is je raarste droom?
Toen ik klein was, heb ik ooit gedroomd dat ik op de achterbank van een auto zat en ik keek naar de bestuurder van de auto. Toen zag ik dat er helemaal geen bestuurder in de auto zat. De auto reed dus uit zichzelf. Toen vond ik het een enge droom, maar nu vind ik het heel normaal. In mijn droom had ik een soort van zelfrijdende auto uitgevonden.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?
Het verste dat ik ooit van huis ben geweest, is Tenerife, in de buurt van Spanje en Afrika. Daar zijn we met de familie op vakantie geweest met kerst. Dat was een hele mooie vakantie.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dat is een foto van een tekenopdracht die ik van iemand heb gekregen via Instagram. Zij wilde graag een tekening van haar hond. Ik vind het leuk om tekenopdrachten te krijgen en maken, omdat ik mensen blij kan maken met mijn passie. Ook krijg ik via ‘Insta’ leuke reacties. Die dingen steunen me om ermee door te gaan.

Je hebt altijd groen licht en wind mee, of je kunt foto’s maken door met je ogen te knipperen. Wat kies je?
Ik zou groen licht en wind mee willen hebben. Als er iets gebeurt, komt dat denk ik wel van pas. Je knippert heel vaak met je ogen en als dat elke keer een foto is, heb je wel overal een foto van, maar je hebt dan wel heel veel foto’s waar je ook niks aan hebt.

Wanneer heb je voor het laatst iemand geholpen?
Een paar dagen geleden heb ik nog iemand geholpen op school tijdens tekenen. Een vriendin van me vroeg of ik haar kon helpen met het tekenen van een engel, omdat het haar steeds niet wilde lukken. Ik help mensen altijd graag.

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?
Nee, ik heb geen liedje waar ik een speciale herinnering aan heb. Ik heb wel liedjes die me doen denken aan de zomer, dus vaak de vakanties.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het belangrijkste advies dat ik ooit heb gekregen, is om mezelf te blijven, om mijn hart te volgen en om dingen te doen die ik leuk vind.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op mijn tekeningen. Als ik een tekening af heb en iemand anders geeft me daarover een compliment, dan maakt dat mij trots. Ik ga er ook nooit stoppen met tekenen.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?
Mijn favoriete tijd van het jaar is de winter. Met kerst gaan we altijd gezellig met familie eten en spelletjes spelen. Lekker chillen voor de tv met warme chocomel.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Ik kan zelden niet slapen, maar als het dan een keer gebeurt, probeer ik gewoon weer in slaap te komen. Ik ga dan niet een boek lezen of opstaan.

Wat deed je veel toen je klein was en doe je nu nog steeds?
Tekenen. Dat deed ik al van kleins af aan en ik ben er eigenlijk nooit mee gestopt. Ik teken dieren, omdat ik veel van ze hou. Vooral leeuwen, wolven en tekeningen met een boodschap. Zo heb ik een tekening gemaakt van twee beren die tegenover elkaar staan. De ene, de witte beer, staat voor de opwarming van de aarde, en de andere, de bruine beer, staat voor het kleiner worden van de leefomgeving door het kappen van bossen.

Wie is je favoriete docent?
Mijn gym- en geschiedenisdocent zijn mijn leukste leraren. Gym is niet mijn sterkste kant, maar de docent is wel aardig, wat het iets leuker maakt. De geschiedenisleraar is grappig en niet zo streng.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?
Ik moet eerst een persoon beter leren kennen. Ik ben een gevoelsmens en ik ga dus op mijn gevoel af. Of het klikt met iemand of juist niet.