December

Het is weer zover, december is begonnen! Die laatste gezellige maand met lekker veel feestdagen, een vakantie en misschien zelfs sneeuw.

Zelf vind ik december een van de leukste maanden omdat je dan allemaal verschillende feestdagen hebt. Je hebt bijvoorbeeld Sinterklaas waar je gewoon lekker met familie cadeaus uit gaat pakken en er gewoon een gezellige avond van maakt. De pepernoten en chocoladeletters die je dan allemaal eet, zijn natuurlijk ook nog een pluspuntje.
De tweede feestdag is Kerstmis. Als het Kerstmis is, zit je gezellig bij je mooie boom een heerlijk kerstdiner te eten. Je gaat misschien op bezoek bij familie of je deelt juist op deze feestdag cadeaus aan elkaar uit. Als je dan nog een beetje geluk hebt, sneeuwt het zelfs. Dit is natuurlijk alleen maar leuk als je zelf binnen zit en er niet doorheen naar school moet fietsen. Maar met een beetje geluk zou je misschien wel sneeuwvrij kunnen hebben door de sneeuw, waardoor je een fijne vrije dag hebt.
De laatste feestdag is Nieuwjaar. Met deze feestdag maakt iedereen nieuwe voornemens en kijkt terug op het vorige jaar en wat er allemaal goed of fout ging. Het is een feestdag die je met familie of vrienden viert. Samen zit je dan de laatste 10 seconden af te tellen tot het nieuwe jaar op de televisie en als het uiteindelijk zover is, gaat er een fles (kinder)champagne open. Daarna ga je lekker met z’n allen naar buiten om naar het kleurrijke vuurwerk in de lucht te kijken. Met een beetje pech was je misschien moe en heb je door alles heen geslapen. Maar ja, volgend jaar heb je dan weer een nieuwe kans toch?
Lieke