Ricardo Geeraets uit Panningen voltooid ‘Big Six’ World Marathon Majors

Ricardo Geeraets (27) uit Panningen heeft de ‘Big Six’ World Marathon Majors voltooid. Na New York, Tokyo, Chicago, Londen en Berlijn was Boston de laatste hardloopwedstrijd van dit avontuur. Met dit initiatief heeft hij samen met zijn vaste team geld opgehaald voor KiKa.

In 2017 stelde Ricardo het doel om de moeilijkste hardloopmarathons in de wereld te voltooien. Samen met een team van dertig vaste lopers, haalde hij meer dan een miljoen euro op voor KiKa. “Dat is een hoog bedrag voor een klein team. Om mee te doen aan een wedstrijd moest je minimaal 8.000 euro per persoon ophalen. Ik heb daarom verschillende evenementen georganiseerd en sponsoren benaderd. Via een benefietdiner, sponsorloop en een kinderevenement heb ik veel geld op kunnen halen. Daar wil alle mensen voor bedanken.”

Prestigieus

Van de zes marathons was die in New York de populairste en Boston de zwaarste, geeft Ricardo aan. “New York was voor mij de eerste wedstrijd en omdat ik niet wist wat ik moest verwachten, viel deze marathon zwaar. Lichamelijk was de laatste marathon, die in Boston, het zwaarste. Dit omdat er veel hellingen in de route zitten, de luchtkwaliteit anders is en dat daardoor heel vermoeiend is. Deze marathon wordt gezien als prestigieus en daardoor een hoofddoel. Door ervaring op te doen leer je wanneer je moet inhouden en je sneller kunt rennen. Ik heb tijdens deze marathon zelfs mijn persoonlijke record verbroken.”

Doel behaald

Ricardo geeft aan blij te zijn dat hij zijn doel heeft behaald, maar aan de andere kant ook te balen. “Je sluit wat af. Nu is het zoeken naar wat ik ga doen. Ik zou graag mijn persoonlijk record op de marathons aanscherpen. Omdat ik Nederland nog nooit een marathon voor KiKa heb gelopen, ga ik in oktober meedoen aan een wedstrijd in Amsterdam. De kans is aanwezig dat ik op dat moment sneller ren, doordat ik uitgerust ben. De marathons van Berlijn en Londen vielen in dezelfde week. Twee wedstrijden in een week is veel zwaarder en daardoor waren ze voor mij een uitdaging.” Ricardo hoopt in de toekomst nog enkele grotere marathons in het buitenland te voltooien. Zo heeft hij nog een wedstrijd in Los Angeles voor ogen en in Moskou. “Die laatste is door de oorlog afgelast. De organisatie van de Big Six is ook bezig om een zevende marathon aan de lijst toe te voegen. Dat is Kaapstad. Dat zie ik ook wel als een uitdaging. Zo lang mijn lichaam het aan kan, blijf ik nog aan veel wedstrijden meedoen.”

Tekst: Jeanine Hendriks