15 vragen Mea Peeters

De 17-jarige Mea Peeters uit Helden beantwoordde deze week de 15 vragen. Ze vertelde over haar droomreis, haar favoriete moment en haar bijbaantje.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?

Een rondreis door Amerika. Dit is gewoon een land dat altijd al op mijn lijstje heeft gestaan. Mijn ouders hebben dezelfde rondreis gemaakt in Californië en hebben verteld dat het supergaaf was. Hierdoor wil ik er natuurlijk zeker heen.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?

Dat is misschien niet iets wat iedereen wil leren in zijn leven: boogschieten. Deze vaardigheid komt ook niet van pas in het dagelijks leven en toch lijkt het me altijd cool om het te leren. Misschien komt het door alle films waar elk hoofdpersonage supergoed kan boogschieten.

Wat deed je als kind het liefst?

Ik vond zwemmen altijd heel erg leuk. Nu nog steeds. Maar vroeger ging ik erg vaak zwemmen met mijn vriendinnen, en ik merk dat dit nu veel minder is. We werden dan gebracht naar de Leistert waar we de dag afsloten met frietjes en ijsjes.

Wat is je favoriete herinnering aan de winter?

In het algemeen is mijn favoriete herinnering de mooie witte sneeuw en de sneeuwpret die je daar aan beleefd. We gingen vaker met de familie naar de Koeberg in Helden om daar vanaf te sleeën. Ik had altijd angst wanneer ik recht op een boom afging. Toch konden we er laterna altijd om lachen.

Wat is je grootste talent?

Dansen. Al van kinds af aan heb ik daar liefde voor gehad. Ik heb toen ook de kans gekregen om dansles te geven aan kinderen. Ik ben al bijna één jaar superblij als dansjuf. En zelf dans ik natuurlijk ook nog met veel plezier in mijn eigen groepen.

Wat is je favoriete restaurant?

Dat is moeilijk. Er zijn zoveel lekkere restaurants. Ik merk wel dat ik vaak bij tapas restaurantjes ga eten.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

De foto is van mij en een leerling bij het dansen. Deze is met mijn telefoon gemaakt door een leerling van 8 jaar. Ik had niemand anders beschikbaar om de foto te maken, maar ze heeft hele goede foto’s gemaakt. En ik heb dus een goede keuze gemaakt qua fotograaf. Op de foto zijn we een danstechniek aan het oefenen genaamd de ‘battement’. Hier hebben ze weken lang veel op geoefend en een mooi resultaat neergezet. Dan voel je je toch wel een trotse juf.

Hoe heb je je beste vriend/­vriendin ontmoet?

Mijn beste vriendin heb ik blijkbaar al ontmoet toen ik een klein kleutertje was, maar toen waren we nog helemaal geen vriendinnen. In de latere jaren op de basisschool zijn we pas echte vriendinnen geworden en op de middelbare werden we onafscheidelijk. Ze maakt me altijd heel erg aan het lachen (ze is de grappigste persoon die ik ken) en we hebben samen heel veel plezier. Het maakt niet uit of we nou ergens op een terras zitten, of dat we juist op de bank aan het hangen zijn. De tijd vliegt voorbij.

Had je plannen voor de ­meivakantie?

Ik heb maar een weekje mei vakantie, dus ik heb geprobeerd de week helemaal vol te plannen met etentjes, uitgaan en nog meer leuke activiteiten. We gaan vaker met het gezin op kleine uitstapjes. Escapes rooms zijn altijd fantastisch (ook al komen we negen van de tien keer niet op tijd uit de kamer) en bowlen bij Taurus moet ook minstens twee keer per jaar gebeuren.

Heb je een bijbaantje?

Ik heb sinds kort drie bijbaantjes. Ik werk als dansdocente bij DéDé Dance. Hier geef ik les aan kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Dit is echt een en al plezier. Ik vind het zo leuk om te dansen met de kinderen en ga altijd met goede zin de danszaal binnen. Dan werk ik nog als verkoopmedewerker bij de Kruidvat. Het werk voor mij is vooral achter de kassa staan en vakken vullen. Een groot pluspunt is dat mijn beste vriendin hier ook werkt. Daarnaast werk ik sinds kort bij Groepsuitje Limburg. Hier sta ik achter de bar en serveer ik eten. Dit bijbaantje is heel divers en je hebt van alles te doen. Dat maakt het ook zo leuk. Weer een pluspunt is dat ik mijn broer als collega heb.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op een vrijdag- of zaterdagavond wil ik het liefst lekker genieten. Dit kan zijn met vriendinnen op stap gaan of met het gezin lekker gaan uiteten. Ik zorg er wel altijd voor dat ik iets van plannen heb en veel plezier ervaar.

Wat is je favoriete dag?

De zondag is mijn favoriete dag. En niet omdat het bekend staat als een lekker rustig dagje, maar voor mij is het juist andersom. Mijn zondagen zien er altijd divers uit. Of ik ben aan het werk, of ik ga ik aan school werken en in de andere week ben ik met vriendinnen aan het afspreken. Hoe dan ook, ik krijg altijd veel gedaan op een zondag.

Wat is je favoriete stuk decoratie in je kamer/huis?

Mijn favoriete stuk decoratie zijn de hakken die mijn oma heeft gedragen op haar 50-jarige trouwdag. Ze zijn zo mooi. Helaas te klein voor mij om te dragen maar daarom zijn ze zo prachtig als decoratie.

Wat was de laatste serie of film die jij heel erg leuk vond?

Friends. Die heb ik nu al voor de honderdste keer opnieuw gekeken en hij blijft zo leuk om te zien. Ik kan er heel veel om lachen en mijn ouders vinden het ook een geweldige serie. Dubbel zo leuk om samen te kijken.

Wat is je favoriete herinnering aan dit jaar?

Het jaar is nog niet eens voorbij en er zijn nu al veel favoriete herinneringen. De herinnering die bij mij nu toch op nummer één staat is mijn reis naar Italië. Ik ben dit jaar voor het eerst met een vriendin alleen op vakantie gegaan naar Rome. Dit was superleuk en je leert kei veel zelfstandigheid. Je houdt er samen dus ook mooie herinneringen en foto’s aan over. Echt een aanrader.

Tekst: Mirthe