15 vragen aan Janske Wolters

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week is dat Janske Wolters (13) uit Maasbree.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou nog heel graag ooit een reis willen maken naar een warm land met vriendinnen. Dan zou ik met een camper of busje willen reizen. Ook lijkt het me best leuk om met familie of vriendinnen naar een beroemde stad te gaan in het buitenland en dan daar te gaan shoppen of naar een beroemd gebouw te gaan.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag nog beter willen leren handballen, want ik vind dit altijd heel leuk om te doen en vooral de wedstrijden vind ik heel leuk! Ik hoop ook dat ik nog lang kan blijven handballen met mijn vriendinnen.

Wat deed je als kind het liefst?
Toen ik klein was, tekende en knutselde ik vaak. Ook maakte ik vaak schilderijtjes. Ik vind het nu ook nog altijd leuk om iets creatiefs te doen.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Ik heb al zoveel leuke dingen gedaan dat ik niet echt kan kiezen, maar wat ik heel leuk vond waren de vakanties met mijn familie en de leuke uitstapjes met vriendinnen. Bijvoorbeeld toen ik en mijn gezin bij het Eftelinghotel waren, of toen we vorig jaar op vakantie gingen naar Oostenrijk.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen is: blijf altijd jezelf, ga nooit anders doen voor een ander. Je kunt niet met iedereen de beste vriendinnen zijn. Dit advies heb ik gekregen van mijn vader en moeder.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Ik moest laatst de keuze maken of ik graag wilde blijven handballen of graag wilde blijven dansen, omdat ik waarschijnlijk twee keer in één week ga handballen en anders wordt het te veel. Ik heb voor handballen gekozen, omdat daar ook veel vriendinnen van mij op zitten en ik vind de wedstrijden ook heel erg leuk.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt was een foto die ik met mijn hondje Floyd heb gemaakt. Op de foto zat Floyd op mijn schoot en deze foto heb ik via Snapchat gemaakt. Ik maak wel eens vaker foto’s met Floyd.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Ik heb mijn beste vriendin ontmoet in groep 3. We hadden al meteen een klik en wanneer we gingen afspreken, maakten we vaak strips en speelden we met de poppen. Ik vind het altijd heel gezellig met haar en ik hou heel veel van haar. Ik hoop dat we voor altijd vriendinnen blijven.

Heb je een verborgen talent?
Ik heb wel een verborgen talent, maar dat hou ik ook liever verborgen. Dit talent weten alleen mijn ouders en mijn zus.

Heb je een bijbaantje?
Ik heb niet echt een bijbaantje, maar ik pas soms op. Dit vind ik heel leuk om te doen. Ik heb een vast oppasadres en daar ga ik soms oppassen met een vriendin van mij.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op een vrijdagavond hebben we meestal 'kiët' met een vriendinnengroep van negen meiden en dit vind ik altijd supergezellig. Op een zaterdag heb ik meestal een avondje met mijn familie. Dan kijken we soms films of een leuk programma dat op de tv is.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn ouders, omdat ze me al heel veel hebben geleerd en ze geven me altijd hele goede adviezen. Als ik ergens mee zit, dan kan ik altijd bij ze terecht en helpen ze me heel goed.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Dat ik soms ook heel druk kan zijn, want de meeste mensen denken altijd dat ik heel rustig ben, maar als ik iets heel leuks ga doen dan ben ik meestal best wel druk. Bijvoorbeeld als ik ga logeren, op vakantie ga of ga shoppen.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Ik lees niet echt boeken, maar als ik boeken lees is het voor school (de leesles van Nederlands). Nu ben ik bezig in een boek van Carry Slee. Het heet ‘See you in Timboektoe’ en het gaat over iemand die gaat verhuizen naar een camping in Frankrijk.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Eigenlijk wil ik mijn leven niet ruilen, want ik vind mijn leven al geweldig. Maar als ik echt moest kiezen, dan zou ik misschien een dagje of een weekje met iemand van de Streamers willen ruilen, want het lijkt me heel leuk om op zo’n podium te staan met allemaal mensen die ook heel goed kunnen zingen.

Tekst: Marin Driessen