15 vragen aan Julie Gommans

De 12-jarige Julie Gommans uit Grashoek beantwoordde deze week de 15 vragen. Ze vertelde over haar droomreis, haar grote voorbeeld en welke herinnering haar kippenvel bezorgd.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?  
Ik zou graag nog eens naar Nieuw-Zeeland willen gaan, omdat ik heel graag een keer de andere kant van de wereld zou willen zien en het lijkt me een mooi land. Ook de dieren daar lijken me mooi. Ik vind de vogel genaamd Kiwi een erg leuk dier en het lijkt me dan ook leuk om de Kiwi daar te zien. Ik zou dan samen met mijn oma Jose willen gaan, omdat zij dan ook haar zus kan zien.  
 
Wat zou je graag nog willen leren in je leven? 
Omdat ik heel erg van dieren hou, zou ik heel graag dierenarts willen worden. Als dit me niet lukt, zou ik er mijn hobby van willen maken.

Wat deed je als kind het liefst? 
Het liefste wat ik vroeger deed was iedere week op de dinsdag met mijn nichtjes en neefje broodjes knak eten bij oma. Dan waren we altijd samen en het was altijd supergezellig. Het liefst zou ik dit nog iedere week willen doen, maar helaas is mijn oma er niet meer.
 
Welke herinnering bezorgt je kippenvel? 
Om een speciale reden zijn we met de hele familie naar Disneyland Parijs geweest. Toen we daar waren, was daar een supermooie parade. Dat was voor mij een erg magisch moment. Tijdens de parade gingen we met z’n allen dansen en ontstond er een prachtige herinnering. 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies? 
Toen ik vroeger wel eens verdrietig was, zei mijn oma Nel weleens tegen mij: Julie altijd blijven lachen. Ik denk dat ik dit nooit meer in mijn leven ga vergeten en hier nog heel vaak aan ga denken.
  
Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Ik zit op dit moment nog in groep 8 en dan moet je kiezen naar welke school je gaat. Al mijn vriendinnen gaan naar het Bouwens college. Ik was naar de open dag geweest van het Yuverta college en daar vond ik het zo leuk dat ik toch besloten heb om mijn eigen weg te volgen en dus naar het Yuverta college te gaan. Ik denk dat ik daar een mooie tijd ga beleven.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt? 
De laatste foto die ik heb gemaakt is van mijn allerbeste vriendje Wummel. Dit is mijn hamster. Wummel zit altijd gezellig met mij aan tafel als ik ga eten. Wummel is echt mijn beste vriend en maakt me altijd blij.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet? 
Ik heb mijn beste vriendin ontmoet door mijn mama, omdat onze mama's ook al lang beste vriendinnen zijn. Ze is heel belangrijk voor mij omdat ze me altijd steunt en we een hele goede band met elkaar hebben. Ik wil haar ook zeker niet kwijt want we hebben samen altijd superveel lol.

Heb je een verborgen talent? 
Ik denk dat mijn verbogen talent is dat ik heel goed met dieren kan omgaan. Ik krijg ook altijd alle dieren rustig en overal waar ik ben, komen ze naar mij toe en dan doe ik niets liever dan knuffelen.
 
Heb je een bijbaantje? 
Nee nog niet, want ik ben pas 12 jaar en als ik 13 ben mag ik bij cafetaria ‘t Veen in Helenaveen gaan werken. Ik mag dan helpen met het snijden van komkommers en tomaten. Ook moet ik de afwas doen. Met mijn verdiende geld doe ik graag leuke dingen zoals lunchen, naar de bioscoop gaan enzovoorts.  

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond? 
Chillen en dan bijvoorbeeld Netflix kijken en chips eten. Soms ga ik op vrijdagavond met mijn vriendinnen naar de keet.  

Wie is je grote voorbeeld?
Celeste Plak, zij is een volleybalster op hoog niveau. Ze speelt in het Nederlands team en kan supergoed volleyballen.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?  
Dat ik heel goed kan knutselen. Dit kan ik heel lang blijven doen en ik word er vrolijk en rustig van. Het opruimen daarna vind ik alleen niet zo leuk.  

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?  
Helaas is lezen niet mijn grootste hobby. Ik begin vaak vol goede moed aan een boek maar deze lees ik dan vervolgens niet meer uit. Wanneer ik een boek lees, is het over het algemeen eigenlijk altijd wel iets over dieren.  

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?  
Ik zou dan willen ruilen met Ed Sheeran. Ik vind zijn muziek zo leuk dat het me echt megaleuk lijkt om hem te zijn. Op 14 juli ga ik daarom ook naar zijn concert, waar ik superveel zin in heb.