15 vragen aan Danique Kremers

Naam: Danique Kremers Leeftijd: 17 jaar School: Bouwens van der Boijecollege Woonplaats: Helden

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag nog een keer naar Indonesië willen gaan. Mijn overgroot oma komt daar vandaan. Mijn oma Thea, haar dochter dus, vertelt vaak verhalen over haar. Zij is zelf al naar Indonesië geweest en is ook naar de plek gegaan waar haar moeder heeft gewoond. Dat lijkt me heel bijzonder om te zien.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Het lijkt me supercool om vloeiend Italiaans te kunnen spreken. Ik kan het nu een heel klein beetje, maar ik heb nog een heleboel te leren. Ook begin ik in september aan TMO, dus ik heb ook zin om daar nieuwe dingen te leren.

Wat deed je als kind het liefst?
Als ik hier specifiek op in moet gaan, zijn we nog wel even bezig. Ik vond, en vind nog steeds, heel veel dingen leuk. Wat ik vroeger het meeste deed, was denk ik knutselen, tekenen, (buiten)spelen met vriendinnetjes, dansen en op vakantie gaan. In groep 3 ben ik begonnen met handballen en dat doe ik nog steeds met plezier.

Wat is je favoriete herinnering aan de winter?
Het allerleukste aan de winter vind ik wintersportvakantie. Toen ik 4 jaar oud was, stond ik voor het eerst op de latten. Sindsdien zijn we bijna ieder jaar een weekje weg in de winter. Naarmate ik ouder word, wordt wintersport steeds leuker. En de après ski ook.

Wat is je favoriete restaurant?
Vroeger gingen we in Toscane vaker naar een oud stel dat een terrasje in hun tuin had. Het stel kookte zelf het eten, gemaakt van alles uit eigen tuin. Daar kwamen sommige locals wel eens eten. Het is dus niet echt een restaurant, maar daar hadden ze wel het allerlekkerste eten. Helaas zijn ze ermee gestopt.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Ik heb laatst mijn kledingkast opgeruimd en alle kleding die ik niet meer draag op Vinted gezet. Mijn galerij staat dus nog helemaal vol met foto’s van kleding. Neem vooral een kijkje zou ik zeggen.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Ik heb mijn vriendinnengroep ontmoet toen ik van het Valuascollege naar het Bouwens overstapte. Gelukkig maar, want ik ben heel blij met mijn vriendinnetjes.

Heb je plannen voor de zomervakantie?
Binnenkort gaan we met de vriendengroep naar Lloret de Mar, daar heb ik heel veel zin in. Daarna blijf ik nog een tijdje hangen in Spanje, want ik ga ook nog met mijn broertje, mijn ouders en hun vriendengroep op vakantie.

Heb je een bijbaantje?
Momenteel ben ik werkzaam bij Floor Models & Hospitality en bij Camping de Schatberg. Wellicht heb je me wel eens voorbij zien komen op de tv-schermen in Jumbo Panningen, want daar werk ik als vlogger.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Uitgaan. Ik vind het zo gezellig om met mijn vriendinnen leuke dingen te doen. Een leuk feestje of festival mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Een avondje bijkletsen op het terras vind ik ook heerlijk.

Wat is je favoriete stuk decoratie in je kamer/huis?
Ik heb een aantal plantjes en minicactussen in mijn kamer. Deze vind ik zo leuk. Het geeft echt sfeer.

Wat was de laatste serie of film die jij heel erg leuk vond?
Mij kun je heel blij maken met American High School films zoals Mean Girls of Clueless. Die films heb ik wel al honderd keer gezien. Gossip Girl is ook zo’n dramatische serie, heel leuk, maar helaas is die van Netflix afgehaald.

Wat is je favoriete herinnering aan dit jaar?
Ik heb dit jaar al zoveel leuke herinneringen gemaakt, maar het hoogtepunt is denk ik toch wel dat ik mijn atheneumdiploma gehaald heb.

Wat kan jou heel erg irriteren?
Mensen die zeuren, vind ik heel irritant. Natuurlijk zeur ik zelf ook wel eens, maar sommigen blijven maar zeuren. Heel moe word ik daarvan.

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?
Ik zou een huisje kopen in Italië en al mijn familie en vrienden langs laten komen. En ik zou mijn droomauto kopen.