Prins Frank I in Grashoek

Frank en Chantal Timmermans zijn zaterdag 5 januari uitgeroepen tot prins Frank I en prinses Chantal van carnavalsvereniging De Graasvraeters in Grashoek. Ze regeren dit jaar met de spreuk 'Steek op, pet aaf, alaaf!' over het 'graasvraeterriek'.

Nadat prins Roy I en prinses Janneke officieel waren ontmanteld als heersers, werden ze weer opgenomen in de vereniging. Roy keert terug in de raad van elf en werd opgenomen bij de 'aod prinse' en Janneke bij de dames van De Graasvraeters.

De onthulling van de nieuwe prins begon met de film 'Graskantje', over de zoektocht van de prinsencommissie naar hun prins of prinses, oftewel 'new kids'. Toen het filmpje eenmaal ten einde was, werden prins Frank I en prinses Chantal ontvangen door de juichende zaal. Frank is 38 jaar en werkt bij de Sligro in Venlo, Chantal is 31 jaar. Samen hebben ze drie kinderen: Jesse, Fenne en Daaf. Het paar heerst de komende 'vastelaovend' met de spreuk 'Steek op, pet aaf, alaaf!'.

Ook werden zaterdag 5 januari 26 nieuwe leden geïnstalleerd bij 'De vrienden van...', de nieuwe tak van de carnavalsvereniging. Deze leden gaan de komende tijd de vereniging steunen bij diverse activiteiten in en buiten het 'graasvraeterriek'.

De receptie van prins Frank I en prinses Chantal is op vrijdag 1 februari om 19.30 uur bij zaal Leanzo in Grashoek.